Tiltalt far: Mor lod søskende slå løs på ældste datter

Faderen i Brønderslev-sagen, HL, skød torsdag skylden på sin kone i forhold til anklagerne om vanrøgt og vold over for den ældste datter i familien.

Artiklens øverste billede

Moderen tillod små søskende at slå løs på teenagedatter, sagde den tiltalte far i Brønderslev-sagen torsdag.

Den ældste datter har ifølge anklageskriftet blandt andet været udsat omfattende vold, for eksempel slag med baseball-køller, og hun er blevet tvunget til at skovle sne i fem-seks timer i hullede sko, har boet i rum uden varme og lys og har ikke måttet spise sammen med de andre familiemedlemmer.

Faderen, der er tiltalt for alle punkterne, afviste i går blankt at have nogen som helst skyld i anklagerne. Han sagde, at det var hans medtiltalte kone, TJ, der selv stod bag overgrebene på datteren, som var konens steddatter, eller blot lod dem passere uden at gribe ind.

Afviste kølleslag

Eksempelvis ville vicestatsadvokat Michael Møller Hansen vide, om HL havde slået datteren med en baseball-kølle:

”Aldrig nogensinde. Men jeg har set en af de en af de yngre drenge i søskendeflokken slå på hende med en baseball-kølle fem-seks gange. Jeg stoppede det, hver gang jeg så det. Men min kone stoppede det ikke. Hun lod det bare ske. Hun sagde til de mindre søskende, at det var lige meget, når det var M. (den ældste datter, red), som det gik ud over,” sagde faderen, som har datteren fra et tidligere forhold.

På tilsvarende måde sagde faderen, at det var stedmoderen, der ikke ville have, at steddatteren spiste med ved aftensbordet, og at hun flere gange havde sagt, at hun ville slå steddatteren ihjel.

Var bange for sin hustru

'På spørgsmålet om, hvorvidt faderen var bange for moderen, svarede HL bekræftende:

”Ja, jeg var bange for hende. Hun var 10 gange værre end en tikkende bombe, når hun blev rasende,” sagde han.

Dermed fik retten præsenteret den stik modsatte version af den, som moderen præsenterede, da hun for en uges tid siden blev afhørt i retten. Hun fortalte, at manden var den dominerende, og at han slog hende og børnene.

Den forklaring fastholdt hun også ved torsdagens retsmøde, som udstillede et bitter opgør om skyld mellem de to ægtefæller.

Faderen afviste under afhøringen også alle anklager om, at han skulle have sparket nogle af børnene med sikkerhedssko, at han skulle have hældt kogende tomatsuppe ned i halsen på en otteårig datter og at han skulle have misbrugt den ældste og den næstældste datter seksuelt.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen