Bandemedlem fængslet for Sandberg-attentat

Et 19-årigt bandemedlem er varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøget på rockeren Brian Sandberg på en juice-bar i januar.

Artiklens øverste billede

Københavns Byret har afgjort, at en 19-årig mand, som politiet sigter for at udføre et skudattentat mod Hells Angles-rockeren Brian Sandberg på en juicebar i København, skal varetægtsfængsles i fire uger.

"Det drejer sig om en 19-årig mand med indvandrerbaggrund. Han tilhører bandemiljøet," oplyser lederen af Københavns Politi særlige bandeenhed, Henrik Svindt, til jp.dk.

Politiet mener, at manden affyrede to skud rettet mod Brian Sandberg, der opholdt sig på Joe & the Juice i Ny Østergade i København den 29 januar i år.

Brian Sandberg overlevede attentatet, men blev såret af fragmenter i ryggen. Ingen af de andre gæster på baren kom fysisk til skade.

Planlagt aktion

Det var umiddelpart efter drabsforsøget politiets vurdering, at Brian Sandberg havde været overvåget længe. Blandt andet fordi, at skuddene faldt mod Brian Sandberg, selv om han sad bag et stort logo på juice-barens facadevindue. Derfor var han nærmest umulig at se fra gaden, med mindre man i forvejen vidste, at han sad der.

Anholdt længe

Manden blev anholdt allerede 1. maj, hvor han var i besiddelse af en skarpladt pistol, hvilket han blev dømt for onsdag. I dag bliver han så fremstillet for drabsforsøget på Brian Sandberg.

Politiet offentliggjorde overvågningsbilleder af gerningsmanden, dog uden at det bragte dem på sporet af den skyldige. Udover den anholdte vurderer politiet, at man har identificeret en medgerningsmand, som menes at opholde sig i udlandet.

Den varetægtsfængslede nægter at have kendskab til skudepisoden.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen