Olivers kidnappere var amatører

Kidnapningen af den fem-årige Oliver fremstår mere og mere amatøragtig. Det kom frem under dagens retsmøde i Retten i Lyngby.

Artiklens øverste billede
Kidnapningen af femårige Oliver var helt igennem amatøragtigt gennemført, og de tiltalte var flere gange ved at opgive, viste agens afhøringer i retten. Foto: Polfoto/Politiet/Privatfoto

Under en afhøring af den 25- årige XW, kom det nemlig frem, at selv om planlægning af kidnapningen var langt fremme, så kneb det for de fire tiltalte at skaffe 10.000 kroner til en bil. Den skulle bruges til at køre Oliver væk.

Bortførerne havde også svært ved at tage stilling til, hvad de skulle stille op med Oliver efter kidnapningen, og det blev foreslået, at gruppen skulle installere sig på hotel med drengen efter bortførelsen.

Ny forklaring fra tiltalt

Tilsyneladende var de tiltalte klar over, at deres plan ikke hang sammen, og gruppen var flere gange ved at opgive deres kidnapningsplaner. Det viser en chat mellem de tiltalte XW og MW, som blev læst op under retsmødet. Fra begyndelsen var det de to, der stod bag planerne om Olivers kidnapning.

Nu hævder XW, at han trak sig fra planerne og kræver derfor frifindelse. Han deltog ikke i selve bortførelsen, ligesom han heller ikke var til stede de gange, hvor de tre andre tiltalte var i området omkring den børnehave i Virum, hvor Oliver blev bortført fra den 16. april 2008.

XW fortalte også under retsmødet, at hanved flere lejligheder havde passet Oliver for familien.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen