Gennembrud i sag om kæmperøveri

Syv personer er i al hemmelighed blevet anholdt og varetægtsfængslet i en af danmarkshistoriens største røverisager - røveriet mod Dansk Værdihåndtering, der gav et udbytte på ca. 60 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Med de seneste anholdelser er samtlige mistænkte i millionrøveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby bag lås og slå, vurderer Københavns Vestegns Politi. Foto: Martin Lehmann

Ni afgørende personer blev henover nytår anholdt og er nu varetægtsfængslet. Der er tale om otte mænd og en kvinde, der er sigtet for selve røveriet eller medvirken. Ifølge Københavns Vestegns Politi drejer det sig om to danske statsborgere - resten er franskmænd og svenskere.

»Vi er meget tilfredse med det foreløbige resultat af efterforskningen. Det er en usædvanligt omfattende, kompliceret og ressourcetung sag med mange efterforskningsskridt og -metoder. Opklaringsarbejdet er langt fra slut endnu, hvorfor vi p.t. ikke kan oplyse mere – heller ikke om de fængsledes stillingtagen til sigtelserne,« siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til jp.dk.

Anholdt over jul og nytår

Før jul var status, at to personer var varetægtsfængslet i sagen. En svensk og en dansk mand. Tre andre svenske mænd har tidligere været fængslede i sagen, men blev løsladt efter en dom for hæleri med hensyn til de biler, der blev anvendt ved røveriet.

Juleaften, den 24. december 2008, blev en mand og en kvinde anholdt på Fyn. Tidligt om morgenen 1. juledag, den 25. december 2008, blev der ved ransagning af en lokalitet på Fyn fundet ca. 4 mio. kr. fra røveriudbyttet samt en skarpladt pistol. Senere samme dag blev både manden og kvinden varetægtsfængslet af Glostrup Ret i et lukket grundlovsforhør.

Nytårsdag, den 1. januar 2009, blev en mand anholdt i Belgien. Han er efterfølgende blevet overført til Danmark. Den 8. januar 2009 blev han fængslet i et lukket grundlovsforhør ved Glostrup Ret.

I dagene fra 7. til 9. januar 2009 blev fire mænd anholdt forskellige steder i Sverige. Mændene er nu varetægtsfængslet i Sverige med henblik på udlevering til Danmark.

Kompliceret efterforskning

Af hensyn til sagens kompleksitet, den internationale vinkel og ikke mindst de mange involverede i røveriet offentliggøres disse nye oplysninger først nu.

Siden det voldsomme røveri mod Dansk Værdihåndtering den 10. august 2008 har sagen været genstand for en kompliceret, omfattende og ressourcekrævende efterforskning, udført af Københavns Vestegns Politi. Efterforskningen er forankret i politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og er foretaget med assistance fra flere andre afdelinger i politikredsen og Rigspolitiet.

Sagens internationale forgreninger har medført et betydeligt samarbejde med Rigspolitiet, Europol og flere landes politi – i særlig grad svensk politi:

JPtv: Se tv-billeder efter røveriet

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen