Eks-soldater jages for våbenkup

<p>Alt peger nu entydigt på, at danske soldater - eller andre i forsvaret - var dybt involveret i det grove våbenrøveri mod Antvorskov Kaserne i Slagelse søndag.</p>

B.T. kan i dag afsløre, at de professionelle gerningsmænds kendskab til kasernen var ekstremt detaljeret.

Da røverne havde overmandet de tre vagter, trængte de uden problemer ind på kasernens værksted, hvor den særlige våbencontainer - en container på størrelse med normale skibscontainere - stod.

I værkstedet hang tre, særligt sikrede stålskabe med dobbelte stålplader - røverne gik hen til et af de tre skabe, sprængte det i stykker med plastisk sprængstof og tog her nøglen til våbencontaineren. Derpå var der fri adgang til alle våben og røverne kunne fjerne 35 pistoler, 140 rifler af typen M95 og 20 lette maskingeværer - dertil kommer vagternes tre våben med tilhørende ammunition.

Varmt spor

Røverne vidste således præcis hvilket af de tre skabe, de skulle sprænge, og de brugte præcis den nødvendige mængde sprængstof.

Dertil kommer, at røverne uden problemer fandt både våben og de såkaldte bundstykker til våben, der er nødvendige for at affyre dem - selv om de blev opbevaret hver for sig.

»Jeg kan konkludere, at hvis man skal have hurtig adgang til vores våbenlager på så stort et område og med elektronisk alarmsystem, er det sund logik, at gerningsmændene har et udbredt kendskab til kasernen,« fastslår oberst Ib Hedegaard Sørensen, chef for kasernen i Slagelse.

Han tilføjer, at det er »nærliggende at antage«, at røverne har haft deres daglige gang på kasernen.

Politiinspektør Flemming Madsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi bekræfter også, at »det med soldaterne er et varmt spor.«

Rigspolitiet har da også tidligere konstateret, at rockere - og etniske bander - forsøger at hverve krigsveteraner fra Afghanistan og Irak på grund af deres indgående kendskab til våben - og hvor våbnene findes.

Kilde: BT

Andre læser

Mest læste

Del artiklen