Sikkerhedstjek på landets kaserner

Først om et par dage er man klar til at vurdere, om det grove røveri på Antvorskov Kaserne ved Slagelse kunne være forhindret af stedets vagter. Imens opgraderes sikkerheden på alle landets kaserner.

- Som en klar konsekvens har forsvaret med det samme øget sikkerheden omkring landets kaserner. Hvordan det konkret er sket, vil jeg af sikkerhedsmæssige årsager ikke komme nærmere ind på, siger chefen for Forsvarsstaben, Bjørn Bisserup.

Heller ikke kommandørkaptajn Steen Kobberø, der som regionschef for kasernerne på Sjælland har det direkte ansvar for sikkerheden på Antvorskov, vil fortælle om den konkrete sikkerhedsopgradering.

Han vil dog godt løfte sløret for, at sikkerhedsofficerer lige nu er i gang med en kvalitetskontrol af, om de nye foranstaltninger er gode nok. Først om et par dage forventer Steen Kobberø, at man er klar med en endelig analyse af, om vagterne på kasernen kunne have forhindret røveriet.

- Det forløb er vi inde i nu både lokalt og centralt i Forsvarskommandoen. Der vil antageligt gå flere dage, før alle aspekter er endevendt. Man ser jo ikke kun på personellet, man kigger også på bygningens og alarmernes omfang, og derfor kan vi ikke give et hurtigt svar på det spørgsmål, siger Steen Kobberø.

/ritzau/

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen