Ulovligt herberg overrasker politiet

Afsløringen kan vise sig at være en vigtig brik i efterforskningen af østeuropæisk kriminalitet i hovedstaden.

35 rumænske mænd, kvinder og børn er blevet afsløret af Københavns Politi i en nedlagt lagerhal i Valby, hvor de ulovligt havde indrettet sig med madrasser og kogeplader.

At der blev fundet tyvekoster i lagerhallen, overrasker ikke efterforskningsleder Mogens Sørensen, Station Bellahøj, men det gør antallet af illegale beboere:

“Det er en kendsgerning, at vi har et tilbagevendende problem med østeuropæere, der laver tricktyveri og røveri. Vi ved, at de som regel finder nogle fælles opholdsteder, men at der skulle være så mange samlet på ét sted, har vi ikke set før,” siger Mogens Sørensen.

Tiggere og trickspillere

Rumænere strømmer hver sommer til København, hvor de som tiggere eller trickspillere præger gadebilledet. Sidste år fandt politiet frem til et lignende bosted i Vanløse, der husede 10-15 personer.

Politiet kender udmærket de små fisk, der stjæler og snyder, men mindre lovovertrædelser er ikke nok til at fængsle eller udvise EU-borgere, der lovligt opholder sig i Danmark. Politiet har derfor svært ved at få bugt med de småkriminelle ”turister”.

Efter aktionen, der fandt sted tirsdag aften, fik alle pånær to personer lov at gå , da de ikke kunne forbindes til de stjålne genstande og i øvrigt opholder sig lovligt i Danmark.

Politiet retter nu deres interesse mod, hvem der står bag det ulovlige herberg.

“Vi forsøger at finde ud af, hvor organiseret det er, og om bestemte personer ligefrem sørger for at få folk herop og indkvarterer dem. Vi ved ikke nok om det, men vi har mistanke om, at det er sådan noget, der foregår,” siger Mogens Sørensen.

Røveri mod 87-årig kvinde

Politiet kom på sporet af rumænerne, efter at to personer tidligere på ugen blev anholdt for at begå tricktyverier på Østerbro.

“Den ene kunne umiddelbart sættes i forbindelse med et røveri mod en 87-årig kvinde på Frederiksberg, men vi manglede yderligere nogle gerningsmænd til det røveri, da vi fik et tip,” siger Mogens Sørensen.

En 43-årig mand blev anholdt og sigtet for røveriet. En anden havde overtrådt et indrejseforbud.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen