Bankrøvere slår til i sommervarmen

Der er inden for få dage blevet begået fem bankrøverier i København og omegn.

Artiklens øverste billede

Især Danske Banks filialer i hovedstaden har de seneste dage været mål for væbnede røverier.

Ved middagtid onsdag begik en 22-årig mand et røveri mod Danske Bank i Holmbladsgade på Amager, og mandag forsøgte en røverduo sig først mod en filial på Frederiksborgvej og slog siden til mod Danske Bank på Lyngbyvej.

Den 22-årige blev hurtigt pågrebet. Han havde nået at skille sig af med både penge og pistol, men erkendte røveriet under afhøringen med politiet. Han har forklaret, at han blev truet til at røve banken. Han fremstilles i dag i grundlovsforhør.

Dommervagten fængslede også i weekenden en 31-årig kvinde for et røveri mod Danske Bank på Nørrebrogade i København fredag eftermiddag.

Høj opklaringsprocent

Politiet har i år registreret et stigende antal bankrøverier i forhold til sidste år. Posthusene i hovedstaden har også skærpet sikkerheden efter usædvantligt mange røverier i årets første seks måneder.

Røverierne sker på trods af, at udbyttet normalt er ret begrænset, og opklaringsprocenten er høj.

Politiet opklarer næsten tre ud af fire røverier, men flere af de seneste dages bankrøverier er endnu ikke opklaret, og derfor er offentligheden blevet bedt om hjælp til at finde frem til gerningsmændene.

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort billeder fra overvågningskameraet i Roskilde Banks filial i Køge, hvor en mand tirsdag brugte en pistol til at true sig til 50.000 kr. Signalementet beskriver en 40-50 årig mand - formentlig fra Østeuropa - der var iført blå bøllehat og grå skjorte.

Flugtbil fundet

Københavns Vestegns Politi efterlyser en mand med udenlandsk udseende, der onsdag ved middagtid røvede Amagerbankens filial på Herlev Hovedgade i Herlev med en pistol. Han var iført grå hættetrøje og sorte bukser.

Københavns Politi er også fortsat på jagt efter røverduoen, der mandag slog til mod Danske Bank på Lyngbyvej. En ung mand havde viklet et hvidt tørklæde om ansigtet og slap væk i en flugtbil, som ventede på ham i nærheden. Bilen blev senere fundet, men gerningsmændene er stadig på fri fod.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen