Posthusene øger sikkerheden

Et stigende antal røverier mod posthuse får Post Danmark til at indføre mere videoovervågning.

Post Danmark vil indføre videoovervågning af indgangspartiet i flere af landets posthuse.

Det sker i forsøget på at sætte en stopper op for et stigende antal røverier mod posthuse og postbutikker.

I årets første halvår har posthusene været udsat for 15 røverier og røveriforsøg mod 11 i hele 2007. Røverierne i år er alle begået på Sjælland og i Københavnsområdet.

Røvet med kanyle

Så sent som i aftes blev et posthus på Jagtvej i København røvet af en kvinde, der med en kanyle truede personalet til at udlevere penge fra kassen.

"Vi har i den seneste tid oplevet flere grove røverier og røveriforsøg. Røvernes handlinger står slet ikke mål med udbyttet, som i adskillige tilfælde har været nul eller nogle få tusinde kroner," siger sikringschef Ebbe Andersen, Post Danmark.

Grænse for udbetaling

"Vi vil gøre det sværere at røve et posthus og samtidig gøre det lettere for politiet at opklare de røverier, der alligevel gennemføres," siger Ebbe Andersen.

Udover den øgede videoovervågning sættes en øvre grænse for kontant udbetaling på højst 5.000 kr., som i første omgang indføres i Hovedstadsområdet.

Tiltagene skal supplere den sikkerhed, der i forvejen eksisterer. Posthusene er bl.a. udstyret med videoovervågning i lokalerne, og pengebeholdningen opbevares i en boks med tidslås.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen