Dyrenes Beskyttelse rystet over politi

Den groft mishandlede schæferhund Bianca bliver nu udleveret til broren til den mand, der i sidste uge slæbte, sparkede og kastede med hunden. Det vækker stor forundring hos Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er rystet over, at hunden skal tilbage til familien, hvor der altid vil være stor risiko for, at hunden kommer til at møde sin mishandler, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Ole Münster.

Han forstår ikke, at hverken ejeren eller politiet har taget mod Dyrenes Beskyttelses tilbud om at overtage hunden uden omkostninger.

Politiet har valgt at udlevere hunden til en 44-årig storebror til den 38-årige mand, der nu er sigtet for grov dyremishandling. Storebroren har selv ønsket at passe hunden, mens politiet ikke mener, det har grundlag for hverken at beholde hunden eller for at mistænke den 44-årige for at ville mishandle hunden. Hundens retmæssige ejer er mændenes 68-årige mor, hvis private forhold bliver varetaget af den ældste søn.

Dyrenes Beskyttelse fastholder, at politiet har grundlag for at fjerne hunden fra ejeren, og den vil nu følge sagen tæt.

- Og vi forventer, at mishandleren mister retten til at omgås dyr, siger Ole Münster.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen