16-årig klædt af og mishandlet i Herning

En 16-årig pige blev fredag eftermiddag udsat for særdeles grov mishandling på et handicaptoilet i Herning.

Det var en gruppe af piger i alderen 13-15 år, der stod bag den timelange mishandling af den 16-årige pige.

Mishandlingen foregik i tidsrummet 16-17 fredag eftermiddag på et handicaptoilet ved byens bybusterminal.

Pigebanden udsatte i første omgang den 16-årige for slag og spark, inden ydmygelsen tog en grovere karakter. Den 16-årige fik klippet totter af sit hår, der blev tisset på hende, og en af de voldelige piger provokerede sig selv til at kaste op i hovedet på den 16-årige. Hun blev ligeledes brændemærket med cigaretskodder, inden pigebanden tvang hende til at tage tøjet af, mens de filmede den sidste del af mishandlingen med en mobiltelefon.

"Vi er dybt chokerede over, at børn i den alder kan opføre sig på den måde. Det er normalt hærdede kriminelle, der laver den slags," siger politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Michael Kjeldgaard til jp.dk.

Piger kendt af politiet

Han fortæller, at optagelsen af overfaldet angiveligt cirkulerer blandt unge i Herning, og dermed har det karakter af det voldelige fænomen happy-slapping, hvor særligt unge filmer overfald på andre unge.

Pigerne er alle kendt af politiet. Kun en enkelt er over den kriminelle lavalder, og hun vil nu formentlig blive sigtet efter den grove voldsparagraf. De andre piger overgår til kommunens socialforvaltning.

"Der har ikke været lignende episoder før denne, men det er en persongrupper, som vi har haft fokus på gennem en længere periode. Det hele kulminerede i fredags," siger Michael Kjeldgaard.

Pigerne kommer fra belastede familier, hvilket også menes at være grunden til, at de har fundet sammen.

Pigebande ville have penge

Politiet betegner årsagen til overfaldet som en banalitet.

"Pigerne er tidligere veninder, som kender hinanden fra Herning-området. Den 16-årige har formentlig lånt noget af en af de voldelige piger, som hun ikke har afleveret tilbage. Derfor mener pigerne, at den 16-årige skylder penge. Det er den forurettede ikke enig i. Motivet er banaliteter og fuldstændig ude af proportioner," siger Michael Kjeldgaard.

Selvom det grove overfald skete fredag eftermiddag, har politiet først offentliggjort detaljerne i sagen mandag morgen.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen