Terrordømt vil tiltales i voldssag

Den 22-årige Ahmad Khaldhahi, der blev idømt 11 års fængsel i terrorsagen fra Vollsmose, kræver at blive tiltalt for et overfald på sagens kronvidne.

Fyns Politi havde ellers i denne uge opgivet at rejse tiltale mod Ahmad Khaldhahi, men det vil han nu klage over til Rigsadvokaten. Det erfarer TV 2 Nyhederne.

Khaldhahi vil renses for anklagen om at have deltage i overfaldet på sagens kronvidne - den 33-årige jurastuderende LH - fordi det var en del af beviserne mod ham i terrorsagen.

Vil så tvivl om troværdigheden

Overfaldet skulle angiveligt være sket i juni 2006, hvor den terrordømte sammen med sin lillebror og flere andre skulle have stukket kronvidnet ned med en skruetrækker foran moskeen på Ørbækvej i Odense.

"Jeg har en ubehagelig fornemmelse af, at anklagemyndigheden er bakket ud af denne sag, fordi det kunne skade kronvidnets troværdighed såfremt man tabte sagen," siger Ahmad Khaldhahis advokat Bjørn Elmquist.

Kronvidne ændrede forklaring

Han mener, der er flere svage punkter i kronvidnets forklaring om overfaldet. Kronvidnet har for eksempel først forklaret han blev stukket i venstre ben, og senere at han blev stukket i højre. Og en lægeundersøgelse af skaderne blev først foretaget syv måneder efter overfaldet.

Den officielle forklaring på, at Fyns Politi ikke vil rejse tiltale er dog, at "retssagen vil medføre betydelige vanskeligheder, omkostninger og behandlingstider, der ikke står i rimeligt forhold til sagens betydning og den straf der kan forventes idømt."

Såfremt kronvidnet, der i dag lever under vidnebeskyttelsesprogrammet sammen med sin nærmeste familie, skulle afgive forklaring i sagen, ville det kræve omfattende sikkerhedsforanstaltninger.

Kilde: TV 2 Nyhederns

Andre læser

Mest læste

Del artiklen