Otte unge mænd dømt for voldsorgie med slagvåben

Otte voldsmænd blev onsdag ved retten i Næstved idømt straffe fra fire måneders betinget fængsel til otte måneders ubetinget fængsel for deres deltagelse i et voldsorgie mod seks sagesløse unge.

Det skriver Sjællandske.

Sagen, som ikke tidligere har været omtalt i medierne, fandt sted 22. september sidste år på perronen på Slagelse Station, der en sen nattetime pludselig flød med blod og glasskår.

Gruppen af overfaldsmænd, der alle er etniske danskere, stormede ind i »glasburet« på stationen og slog og sparkede løs på de seks, der sad og ventede.

Der blev brugt karatespark, flasker, køller og knytnæver mod de sagesløse unge, hvoraf mindst én kortvarigt mistede bevidstheden under den brutale behandling.

Flygtede i panik

Flere af de overfaldne flygtede i panik ind over sporene.

Retten brugte syv kvarter på at votere dommene.

Det springende punkt var, at flere af de unge rent faktisk ikke deltog i voldshandlingerne. Men de blev alligevel dømt for at have været tilstede og ikke grebet ind overfor volden.

Anklagemyndigheden havde krævet 6-9 måneders fængsel til de unge mænd, men retten lagde sig fast på seks måneders fængsel som udgangspunkt.

Den yngste slap med fire måneders betinget fængsel, og han undlod som den eneste at anke dommen.

Vidneforklaringer

Fem fik ubetingede domme, hvoraf den største på otte måneder gik til en ung mand, der i forvejen havde tre måneders fængsel stående i »sparekassen«.

De to sidste fik ikke nogen dom i går, da de havde flere andre udestående sager og derfor får dom senere.

Forud var gået to hele dage i retten med stribevis af vidneforklaringer - og ikke mindst en videooptagelse fra to overvågningskameraer på stationen, der optog det meningsløse voldsorgie.

Alle de tiltalte erkendte sig skyldige - andet var også svært, da deres ansigter fremstod ganske tydeligt på den storskærm, der i går var stillet op i retten.

Kilde: Sjællandske

Andre læser

Mest læste

Del artiklen