Flugtbilist har meldt sig

En 33-årig mand har mandag eftermiddag meldt sig selv i sagen, hvor to mænd i weekenden blev påkørt og dræbt af en flugtbilist, oplyser Københavns Politi.

- Vi har endnu ikke afhørt ham, men han indrømmer at have kørt i den røde VW Transporter, som vi ledte efter, siger vicepolitiinspektør Ove Dahl til Ritzau.

Politiet efterlyste den røde bil først på eftermiddagen og slog samtidig fast, at man i første omgang havde været ude med forkerte oplysninger.

Umiddelbart efter ulykken meldte politiet på baggrund af vidneudsagn ud, at flugtbilen formentlig var en sølvgrå hyrevogn.

Men undersøgelser af glassplinter og andre fragmenter fra ulykkesstedet viste noget helt andet.

Ulykken skete cirka klokken 04.40 lørdag morgen på H.C. Ørstedsvej. En mand på 25 år blev dræbt på stedet, og hans jævnaldrende kammerat døde senere af sine kvæstelser.

Politiet beklager forvirring

Afdelingen for personfarlig kriminalitet fik først overdraget sagen kl. 11 i formiddags, og Ove Dahl beklager forvirringen med den sølvgrå taxi.

"Der har været hundredvis af henvendelser fra vidner, og forvirringen har nok været total. Men på baggrund af de tekniske undersøgelser er det ikke længere en taxi, som vi leder efter," siger han.

Vicepolitiinspektøren afviser den kritik, der har været fremme af, at politiet ikke med det samme efter ulykken rettede henvendelse til samtlige københavnske taxiselskaber, der via GPS-systemer hele tiden har overblik over, hvor deres vogne befinder sig.

"Jeg kan se af efterforskningen, at der allerede tidligt blev rettet henvendelse til samtlige taxiselskaber. Så det kan jeg afvise," siger Ove Dahl.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen