Politiet har DNA fra 1337 personer i Emilie Meng-sagen

Hverken drabet på Emilie Meng eller Louise Borglit er opklaret, og sagerne efterforskes, oplyser politikredse.

Artiklens øverste billede
Ved en mindehøjtidelighed i Korsør 2. juledag 2016 blev der lagt blomster og tændt lys for den 17-årige Emilie Meng. Hun blev fundet død flere måneder efter sin forsvinden. Drabet er fortsat uopklaret. Arkivfoto: Anthon Unger

I databasen over genetiske spor, der på en eller anden måde har relation til efterforskningen af drabet på Emilie Meng, ligger der DNA fra 1337 personer.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Folketingets Retsudvalg.

Her er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blevet bedt om at komme med en opdatering på efterforskningen af det uopklarede drab fra 2016.

- Der er over tid i sagen foretaget meget store og omfattende kriminaltekniske undersøgelser af spor, som et meget stort antal personer til stadighed holdes op imod, skriver politikredsen.

- På nuværende tidspunkt indgår der således blandt andet DNA fra 1337 personer i sagen, lyder det videre.

Den 17-årige Emilie Meng blev fundet død i en sø ved Borup juleaftensdag 2016. Hun var forsvundet sporløst fem måneder tidligere, da hun var på vej hjem fra en bytur og skiltes med sine venner på Korsør Station.

I svaret til retsudvalget oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at kredsen har modtaget 3000 henvendelser fra borgere i sagen. Derudover har man kontakt med både danske og udenlandske specialister med ekspertviden.

Hvad denne ekspertviden dækker over, er ikke beskrevet nærmere.

Også Københavns Vestegns Politi er blevet bedt om en status i en uopklaret drabssag fra 2016. I denne sag blev højgravide Louise Borglit dræbt af knivstik, da hun gik en aftentur med sin søsters hund i en park i Herlev.

Ifølge politikredsen er der tale om et stort efterforskningsarbejde med tusindvis af dokumenter.

- Grundet det store og omfattende arbejde, der er lavet og fortsat laves i sagen, kan det oplyses, at sagen på nuværende tidspunkt indeholder mere end 2600 enkeltstående rapporter/filer, lyder det i svaret til retsudvalget.

Politiet forklarer i svaret, at henvendelser i sagen om Louise Borglit særligt tikker ind, når det uopklarede drab bliver omtalt i offentligheden, eller når andre drabssager bliver beskrevet.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen