Politiet holder ekstra øje med trafikken ved skoleveje

De næste to uger skærper politiet kontrollen ved landets skoler. Sidste år kørte tusindvis for stærkt.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

Mandag er første skoledag for elever over hele landet. Det giver mange nye trafikanter, der skal cykle i skole for første gang.

I den forbindelse møder politiet - i alle landets politikredse - talstærkt op ved skolerne, og her holder de et ekstra godt øje med trafikanterne.

- Indsatsen går ud på, at vi de næste to uger møder op ved mange af vores skoler. Vi vil være der om morgenen, og vi vil også være der om eftermiddagen, siger Carsten Korsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

Det er endnu for tidligt for politiet at sige noget om antallet af bøder mandag morgen og at komme med en generel vurdering af, hvordan situationen ser ud.

Sidste år blev der i løbet af tre ugers indsats ved skolestart uddelt 7078 bøder for fartovertrædelser.

Derudover benyttede 118 voksne ikke sikkerhedssele, og i 72 tilfælde var børn ikke spændt fast. 87 blev taget for at bruge mobiltelefon under kørsel.

- Folk tager det ganske fint, at de får en bøde. De ved godt, at politiet er til stede i skoleopstarten, siger Carsten Korsgaard.

I forbindelse med kampagnen er Rigspolitiet kommet med en pressemeddelelse. Her opfordres man til at tænke på andre i trafikken.

- Nogle bilister har for travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole. De udviser ikke hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

- Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol sætte ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere, skriver Rigspolitiet.

Ifølge Christian Berthelsen, der politiassistent ved Nationalt Færdselscenter, er Danmark et af de lande, hvor der sker færrest færdselsulykker.

- Vi bliver nogle gange spurgt om, hvorfor vi bruger så mange ressourcer på skolestart, når der ikke sker nogen ulykker, men det er jo netop, fordi vi gør en indsats, at de ikke sker, siger han.

Målet for i år er, at der bliver færre sigtelser end sidste år. Det er det altid, forklarer Christian Berthelsen. Og så har han en opfordring:

- Vis hensyn, overhold færdselsloven og tænk på, at der er nogle helt nye trafikanter på vejene, som aldrig har prøvet det før, siger han.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.