To mænd dømt for syv år gammelt skyderi i København

En 19-årig mand blev i 2013 skudt i hovedet i København. Tre mænd har nu fået flere års fængsel i sagen.

Artiklens øverste billede
Skyderiet skete 11. april 2013 på Lundtoftegade i København. De tre dømte skal sammen med en ukendt medgerningsmand have kørt derhen i en sort Audi. Arkivfoto: Jens Dresling

To mænd på henholdsvis 29 og 30 år er blevet dømt i en sag om et mere end syv år gammelt skyderi, hvor en dengang 19-årig mand blev ramt i hovedet.

Onsdag idømte Københavns Byret de to mænd Özgür Cakmak og Bhostan Khan Hossein henholdsvis seks års fængsel og seks år og fem måneders fængsel for drabsforsøg på den unge mand.

Özgür Cakmak er desuden idømt en betinget udvisning.

I sagen er den 39-årige Dan Lund Nielsen tidligere blevet idømt seks år og seks måneders fængsel. Der var tale om en såkaldt tillægsstraf, hvor der tages højde for, at han siden forbrydelsen har fået en straf i en anden sag.

Hans sag blev ført som en tilståelsessag, da Dan Lund Nielsen erkendte sig skyldig. Sagen mod de to andre har derimod kørt som en nævningesag, da de ikke har erkendt sig skyldige.

Skyderiet skete 11. april 2013 på Lundtoftegade i København. De tre dømte skal sammen med en ukendt medgerningsmand have kørt derhen i en sort Audi.

Her steg tre af de fire gerningsmænd ud af bilen og skød mindst 30 skud, fremgår det af anklageskriftet i sagen. En dengang 19-årig mand blev ramt af skud i hovedet, men overlevede.

Ifølge anklagemyndigheden forsøgte gerningsmændene at dræbe flere personer, men Özgür Cakmak og Bhostan Khan Hossein er kun dømt for drabsforsøget på den 19-årige.

Efter skyderiet flygtede gerningsmændene i en sort Audi, som kort efter blev fundet i brand på en parkeringsplads i Søborg.

Efter skuddene i 2013 kom det frem, at det 19-årige offer bar skudsikker vest og en walkie-talkie. Derfor mente politiet, at han var ude på en slags vagttjeneste, da han blev skudt.

På det tidspunkt havde der været flere skyderier i området, og nogle af sagerne blev knyttet til et opgør om hashhandel.

Anklager Andreas Christensen fortæller, at man i 2019 fik nye dna-beviser i sagen, som gjorde, at man rejste sagen mod de tre mænd.

- Der blev lavet nogle nye beregninger, som viste, at de tre nu dømte havde afsat dna-spor på nogle tøjgenstande, som blev fundet i den afbrændte gerningsbil, siger han.

Özgür Cakmak og Bhostan Khan Hossein har to uger fra dommen til at beslutte, om de vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen