Efterskolelærer skal tre måneder i fængsel for at krænke elev

En 46-årig mand er dømt for at blufærdighedskrænke en kvindelig teenager i 2014-2015.

Fredag blev en 46-årig mand ved Retten i Viborg dømt for blufærdighedskrænkelse af en teenagepige.

Manden var i 2014-2015 lærer på den efterskole, hvor den dengang 15-årige pige var elev. Han er blevet dømt for gennem næsten et år at have krænket pigen både gennem tekstbeskeder og billeder samt ved berøringer.

Retten idømte manden en straf på tre måneders ubetinget fængsel og gav ham forbud mod at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i de næste tre år. Derudover skal han betale 15.000 kr. i erstatning til offeret.

»Jeg er tilfreds med dommen. Han er stort set dømt i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, og dommen ligger i vores optik fint i tråd med retspraksis på området,« siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden sendte ifølge sagens akter flere beskeder med seksuelt indhold til pigen i perioden fra den 1. september 2014 til den 31. juli 2015. Efterskolelæreren sagde også ting til pigen, der kunne krænke hendes blufærdighed.

»Derudover har manden tilbudt at massere eleven og berørt hende på måder, der var egnet til at krænke blufærdigheden. Endelig har manden i begyndelsen af det efterfølgende skoleår, hvor pigen ikke længere var elev på skolen, sendt et billede og flere beskeder, der ligeledes var egnet til at krænke blufærdigheden,« lyder det fra anklagemyndigheden.

Kvinden anmeldte krænkelserne i efteråret 2019.

Det er uvist, om manden ønsker at anke dommen, da den blev afsagt uden et retsmøde.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen