25-årig mand sigtet for omfattende krænkelser af danske piger og kvinder på nettet

Nordsjællands Politi og Rigspolitiets nationale center mod cyberkriminalitet er ved at gennemgå hundredevis af billeder.

Nordsjællands Politi er i gang med efterforskningen af en sag om deling af krænkende billeder af flere hundrede kvinder i mapper på internettet.

Foruden billederne er kvindernes navne og hjembyer også delt mellem forskellige personer via særlige servere, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Efterforskningen sker i samarbejde med Rigspolitiets nationale center mod cyberkriminalitet, NC3. En 25-årig mand fra Hillerød er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse, udbredelse af pornografiske foto og film med personer under 18 år samt uberettiget deling af billeder i sagen.

Ifølge politiet ligner sagen en allerede verserende sag fra Nordjylland, hvor mange kvinder har fået delt krænkende billeder. I den sag, som skal for retten i Aalborg i denne uge, er en 24-årig mand tiltalt.

Politiet er nu i gang med at kontakte de kvinder, som også kan være blevet krænket i den nye sag.

»Vi er i fuld gang med at identificere de piger og kvinder, der er på billederne, og vi kontakter dem i takt med, at vi finder ud af, hvem de er,« siger politikommissær Jakob Rahbek fra Nordsjællands Politi.

Flere kvinder fra sagen i Nordjylland har allerede kontaktet politiet og spurgt, om deres billeder er delt i sagen fra Nordsjælland også.

»Det er helt forståeligt, at usikkerheden og ventetiden kan føles lang, og vi gør alt, hvad vi kan for så hurtigt som muligt at finde frem til de forurettede,« siger politikommissæren.

Nordsjællands Politi vil på grund af efterforskningen ikke give flere oplysninger i sagen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen