19-årig tysker sigtet for drab efter villabrand i Blåvand

To personer blev fundet døde i mistænkelig villabrand i Blåvand natten til tirsdag. En person er anholdt.

En 61-årig mand blev dræbt, inden der blev sat ild til hans hjem i Blåvand natten til tirsdag. I branden omkom også hans 85-årige kvindelige samlever. Hun døde af kulilteforgiftning.

Branden i villaen er siden blevet bredt efterforsket af politiet, og onsdag aften blev en tysk mand anholdt.

Han bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab. Det oplyser anklagemyndigheden i Sydjylland.

- Vi fremstiller i dag klokken 12.30 en tysk statsborger ved Retten i Esbjerg, som sigtes for drab i forbindelse med branden i Blåvand natten til tirsdag i denne uge, lyder det på Twitter.

De to omkomne boede i huset, men politiet har først endeligt identificeret dem onsdag. Her viste obduktionerne altså, at den 61-årige mandlige beboer blev dræbt forud for branden.

Ofrene er 61-årige Cai Lennart Henriksen og 85-årige Else Nielsen.

Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at fortælle, hvordan manden menes at have mistet livet.

Den anholdte er en 19-årig mand, som blev anholdt uden dramatik klokken 22.18 i Blåvand.

Da der vil blive begæret lukkede døre ved retsmødet, er det generelt sparsomt med oplysninger. Det er derfor uvist, om den 19-årige tysker har en relation til de omkomne.

Det vides heller ikke, hvilket motiv der skulle ligge bag.

Branden er siden blevet efterforsket som et mistænkeligt forhold.

Det vil sige, at politiet har behandlet sagen, som om der er tale om en forbrydelse. På den måde undgår man at ødelægge vigtige spor, hvis det skulle vise sig at være tilfældet.

Både kriminalteknikere, hundeførere og efterforskere har arbejdet i området omkring villaen. Og arbejdet med at efterforske står stadig på, oplyser vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jacob Ulvedal Andersen.

- Vi efterforsker stadig bredt. Derfor vil vi også gerne fortsat høre fra vidner i sagen. Vi har allerede fået henvendelser, men andre kan også have set eller hørt noget, siger han.

Lokale betjente vil fredag tage til Blåvand. Her kan borgere tale med dem om sagen, ligesom vidner kan henvende sig til dem.

Det var en nabo, der slog alarm om det brændende hus. Herefter rykkede politi og brandvæsen ud til adressen på Bytoften.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen