Nu er Britta Nielsen tiltalt

Britta Nielsen er nu tiltalt for at have bedraget staten for 117 mio. kr. fra 1993 til 2018.

Artiklens øverste billede
Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika. Foto: PHILL MAGAKOE/Ritzau Scanpix

Anklagemyndigheden meddeler fredag, at en 64-årig kvinde nu er tiltalt i den omfattende sag om svindel i forvaltningsstyrelsen under Socialstyrelsen, som blev afsløret i september i fjor.

I pressemeddelselsen vælger anklagemyndigheden at udelade kvindens navn, men der er er tale om Britta Nielsen, tidl. ansat ved styrelsen.

Britta Nielsen står nu tiltalt for ved over 300 overførsler at have svindlet sig til 117 mio. kr. Sigtelsen omfatter groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk.

»Det er stærkt ødelæggende for tilliden til den offentlige sektor, hvis personer, der er sat til at administrere vores fælles værdier, misbruger den stilling og dermed den tillid, de er blevet betroet. Det siger sig selv, at det er en særdeles alvorlig sag, hvis man som medarbejder i den offentlige sektor beriger sig selv på bekostning af samfundet. Det er derfor vigtigt, at den type sager efterforskes meget grundigt og samtidig bliver behandlet så hurtigt som muligt, og jeg er meget tilfreds med, at der efter relativt kort tid nu er blevet rejst tiltale i sagen,« lyder det fra statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for SØIK, i anklagemyndighedens pressemeddelelse.

Sagen mod Britta Nielsen startede, da Socialstyrelsen i slutningen af september i fjor gik til politiet på grund af uregelmæssigheder i forvaltningen af satspuljemidler.

Britta Nielsen blev derefter eftersøgt og den 5. november anholdt i Sydafrika og siden udleveret til Danmark.

Hun har siddet varetægtsfængslet siden udleveringen til Danmark.

Britta Nielsens søn er også involveret i sagen.

SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet) vil som led i sagen søge at få konfiskeret værdier for 113 mio. kr.

»Vi leder meget bredt efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom, i både Danmark og udlandet, og vi har fundet en del, som vi mener er omfattet af konfiskationskravet. Om samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen,« udtaler Morten Niels Jakobsen i pressemeddelelsen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen