Annonce
Politi og retsvæsen

Endnu et bandemedlem anholdt for drabsforsøg

Københavns Politi anholdt i går en 28-årig mand, som har tilknytning til bandemiljøet.

Københavns Politi har enholdt endnu en person for drabsforsøg i forbindelse med bandekonflikten.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 28-årige mand anses ifølge politiet for at have deltaget i den seneste bandekonflikt i Københav.

Manden blev anholdt torsdag og er nu sigtet for et drabsforsøg 17. september i år på en café på Amagerbrogade.

»Han er ligeledes sigtet for ulovlig våbenbesiddelse ved i tiden mellem den 22. og 26. september 2018 i Greve at have været i besiddelse af flere våben i form af pistol, automatriffel og pumpgun,« skriver politiet.

Den 28-årige mand bliver fredag klokken 13 fremstillet i grundlovsforhør.

Rapport om bandekonflikter: Fire blev dræbt og 65 såret på et år

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at han mistænkes for drabsforsøg på caféen, hvor han sammen med andre ledte efter personer, de var i konflikt med.

»Anholdelsen sker som led i Københavns Politis massive indsats for at komme bandekonflikten til livs,« siger Knud Hvass, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

Manden blev torsdag anholdt uden dramatik i Brøndby.

I september har der været flere skudepisoder i og omkring Storkøbenhavn. Ifølge politiet skyldes konflikten, at grupperingen Brothas i Mjølnerparken har splittet sig op.

Politiet har som modsvar oprettet visitationszoner flere steder og ved flere forskellige lejligheder anholdt personer med tilknytning til bandemiljøet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen sagde i september, at politiet har mange midler til rådighed for at opklare forbrydelserne.

»Vi har midler til rådighed, og der findes ikke noget, vi ikke vil indføre, hvis det kan hjælpe politiet. Men det er ikke nye ting, vi har brug for, men alle de midler, vi har, skal have lov til at virke,« lød det fra justitsministeren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her