Annonce
Politi og retsvæsen

Sommeraften på kaffebar endte med vildt skyderi

Der er fredag sat punktum i en sag om skyderi på Riccos Kaffe på Amager juli 2016, da to personer blev ramt.

Østre Landsret har fredag stadfæstet dommen over tre mænd, som i juni 2016 var ansvarlige for et voldsomt skyderi ved Riccos Kaffebar på Amager.

Det oplyser anklager Emil Folker.

Den 22-årige Manhal Asaad Al-Hamad er blevet idømt otte års fængsel.

Straffen til den 22-årige Serwan Jamshidi og 23-årige Gökham Nacak lyder på seks års fængsel samt udvisning til dem begge. Jamshidi er iraner og Nacak er tyrker.

Manhal Asaad Al-Hamad kan ikke udvises, fordi han er dansk statsborger.

Skyderiet skete om aftenen 31. juli 2016.

Op til skyderiet kørte gerningsmændene i en halv times tid rundt i to biler for at sondere området. Jamshidi og Nacak kørte i en bil, mens Al-Hamad kørte i en anden sammen med to andre, som politiet ikke har fundet frem til.

Klokken 19.11 standsede bilen, som Al-Hamad var med i, op ved kaffebaren. To mænd steg ud og affyrede mindst 12 skud mod gruppen, der opholdt sig ude foran.

Tre personer undveg de mange skud, mens to blev ramt af henholdsvis tre og fem skud.

Alle overlevede kuglerne.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet i en sag, hvor politiets omfattende og grundige efterforskning har ført til domfældelse af flere personer, som har begået en meget alvorlig og nøje planlagt forbrydelse, siger Emil Folker.

Han fortæller, at politiets efterforskning blandt andet har været udfordret af, at gerningsmændene var maskerede og desuden brugte telefoner med taletidskort en enkelt gang, inden de blev skiftet ud med en ny.

I efterforskningens indledende fase spekulerede politiet desuden i, at skyderiet skete som led i en bandekonflikt. Men det blev der aldrig rejst tiltale for.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her