Annonce
Politi og retsvæsen

Socialstyrelsen har politianmeldt tre frivillige foreninger for svindel

Socialstyrelsen politianmelder tre frivillige foreninger for svindel, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. Foreningerne har modtaget midler til 25 projekter fra 2014 til i dag.

Tre nye tilfælde af muligt svindel er dukket op i Socialstyrelsen. Foto: Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix

Socialstyrelsen har politianmeldt tre frivillige foreninger for svindel med offentlige midler, dokumentfalsk og overtrædelse af bogføringsloven. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

De tre foreninger har sammenlagt modtaget 4,3 mio. kr. fra ansøgningspuljer på børne- og socialområdet til 25 projekter. 

Sagen kort

Socialstyrelsen har den 8. oktober 2018 bedt Københavns Politi undersøge, om der er grundlag for at rejse tiltale for overtrædelser af straffelovens §§ 289 a (svig i forhold til offentlige midler), 171 (dokumentfalsk) og 302 (overtrædelse af bogføringsloven) mod tre frivillige foreninger, som alle har modtaget midler fra ansøgningspuljer på børne- og socialområdet.

Kilde: Socialstyrelsen

Den ene forening har i perioden 2014-2017 modtaget ca. 2,2 mio. kr., den anden forening har i perioden 2015-2017 modtaget ca. 1,2 mio. kr. og den tredje forening har i perioden 2017-2018 modtaget ca. 1,0 mio. kr., oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen oplyser ikke, hvilke foreninger der er tale om, men beskriver dem som foreninger, der har modtaget støtte til bl.a. ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde (PUF), udlodningspuljen til særlige sociale formål samt ansøgningspuljen til sommerferiehjælp.

De tre sager har ifølge Socialstyrelsen ingen forbindelse til den verserende sag mod en 64-årig bortvist økonomichef, der er sigtet for underslæb for 111 mio. kr. over en 16-årig periode.

Direktøren for Socialstyrelsen, Birgitte Anker, oplyser, at de tre sager blev opdaget ved et rutinetjek.

»I forbindelse med en udbetaling til en af foreningerne opdager vi en uregelmæssighed, der fører til en nærmere undersøgelse af tilskud betalt til denne og to andre foreninger, hvor der tilsyneladende er nogle fællestræk. Vi beder derfor foreningerne om at dokumentere, at projekterne er gennemført korrekt. Da vi ikke har kunnet få det bekræftet, har vi nu indgivet en politianmeldelse. Vi samarbejder med politiet og er stærkt optaget af at komme helt til bunds i sagen.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her