Annonce
Politi og retsvæsen

Dømt mand er anholdt for at true vidne

Grundlovsforhør i Retten i Hjørring med 52-årig mand.

Bare et døgn efter, at en storkriminel mand i Vestre Landsret fik en straf på 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain samt våbenbesiddelse, var manden igen at finde i en retssal.

Det skriver nordjyske.dk.

Torsdag var den 52-årige i Retten i Hjørring sigtet for i mandags at have fået en bekendt til at true en 23-årig kvinde.

Det fremgår af sigtelsen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Kvinden skal efter planen vidne mod ham i en kommende straffesag, som begynder 12. november.

I den sag er den 52-årige tiltalt for i 2014 i Randers at have tvunget kvinden ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn.

I det døgn blev hun ifølge anklagemyndigheden udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb. Det lykkedes hende at slippe væk fra ham efter et døgn i fangenskab.

Straffesagen mod den 52-årige mand begynder om en måned, og den snarlige dato har angiveligt fået ham til at ty til nye forbrydelser.

Manden, der i forvejen sidder varetægtsfængslet, har ifølge anklagemyndigheden fået en bekendt til at opsøge den 23-årige kvinde på hendes arbejdsplads for at påvirke hendes kommende forklaring i retten.

Det skete, ved at han gik ind i bagerbutikken, hvor hun arbejder, og fik øjenkontakt med hende. Hun gik straks ud i baglokalet, men kort efter kom manden tilbage med to andre personer og spurgte efter hende.

En kollega benægtede dog, at der var en ansat i butikken med det navn, og efter at mændene i nogle minutter havde siddet i en bil ud for butikken, forlod de adressen, fremgår det af sigtelsen.

Den 52-årige, der er tidligere bandeleder, er ikke underlagt besøgs- og brevkontrol, men det ønskede anklagemyndigheden torsdag ændret, så han ikke kan påvirke vidneforklaringer, skriver nordjyske.dk.

Det mente retten dog ikke, at der var grundlag for. Retten begrundede ifølge Nordjyske afgørelsen med, at de påståede overgreb mod kvinden blev begået tilbage i 2014.

Det vides ikke umiddelbart, hvordan manden forholder sig til sigtelsen om forsøg på vidnetrusler.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her