Annonce
Politi og retsvæsen

Japansk bilist kørte fra kontrol ved den dansk-tyske grænse og påkørte politibil

Den 41-årige kvinde er blevet idømt en bøde for at have overtrådt pasloven såvel som færdselsloven.

Med den seneste finanslov valgte regeringen og Dansk Folkeparti at øge den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

En usædvanlig hændelse udspillede sig torsdag eftermiddag ved grænseovergangen i Kruså.

En japansk kvinde nærmede sig således overgangen i en bil, da hun i første omgang stoppede op i forbindelse med den stikprøvekontrol, der udføres ved grænsen.

Men pludselig accelererede hun op igen og fortsatte videre gennem kontrollen.

»Når bilister nægter at stoppe ved kontrollen, bliver de rutinemæssigt eftersat,« oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Finanslov indfører grænsekontrol på alle grænseovergange

Den japanske kvinde, der er 41 år, blev efter cirka 1 kilometer stoppet af en patrulje.

Her valgte hun imidlertid at låse bilen indefra, hvorefter hun tog et tørklæde og solbriller på. Samtidig viste hun gennem ruden et stykke papir, hvorpå der stod noget på japansk.

»Det viste sig senere, at der stod, at hun kun talte japansk,« oplyser politikredsen.

For at sikre, at kvinden ikke kørte videre fra stedet, valgte man at placere patruljebiler både foran og bagved den 41-åriges bil.

»På et tidspunkt bakkede kvinden ind i den bageste politibil for at køre fra stedet. I den forbindelse lykkedes det betjentene at få åbnet bildøren, hvorefter kvinden blev anholdt,« lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fakta: Finanslov styrker grænsekontrol med millioner

Den japanske kvinde blev anholdt uden dramatik. Hun har efterfølgende været til afhøring hos Udlændingekontrolafdelingen i Padborg, hvor hun fik bistand af en japansk tolk.

Kvinden er blevet idømt en bøde på 4.000 kr. for at have overtrådt pasloven samt færdselsloven.

»Det er politiets opfattelse, at baggrunden for overtrædelserne formentlig skal findes i, at kvinden blev nervøs og forvirret i forbindelse med indrejsen til Danmark,« oplyses det i pressemeddelelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her