Annonce
Politi og retsvæsen

Beboer stak ansat i ryggen med steakkniv på bosted

24-årig mand er anholdt for at have stukket en kvindelig ansat med kniv i Birkerød. Hendes tilstand er stabil.

En kvindelig ansat på et bosted i Birkerød er fredag formiddag blevet stukket i ryggen med en steakkniv af en mandlig beboer.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kvindens tilstand er stabil, og hendes pårørende er blevet underrettet.

Ifølge politiet er gerningsmanden en 24-årig mand. Han blev anholdt tæt på bostedet, efter at politiet aktiverede politihundene.

Politiet forventer, at manden skal fremstilles i et grundlovsforhør lørdag. Inden da skal der foretages vidneafhøringer samt sikres tekniske spor fra gerningsstedet.

Fra bostedet blev der slået alarm klokken 11.18. Omkring 20 minutter senere blev manden anholdt.

Ritzau har været i kontakt med kommunikationsafdelingen ved Nordsjællands Politi. Men her ønsker man ikke at udtale sig yderligere. Det vides dermed ikke, hvor overfaldet skete, eller hvordan manden forholder sig til politiets sigtelse.

I øvrigt kan det ikke oplyses, hvilken paragraf manden helt nøjagtigt sigtes efter.

Sektorformand i social- og sundhedssektoren i fagforbundet FOA, Torben Hollmann, kalder overfaldet en frygtelig situation.

- Det er en frygtelig sag, og det er meget ulykkeligt, at man skal gå på arbejde og komme til skade i det omfang, som hun er. Det er der ikke nogen, der skal.

- Samtidig tænker vi, at det er frygteligt for den person, der har stukket den person, som skulle passe på ham. Det skal han leve med resten af livet. Så der er to ofre i denne her sag, siger han.

De nærmere omstændigheder om det konkrete overfald er ikke klarlagt. Men generelt mener fagforbundet, at der skal gøres mere for sikkerheden på bosteder.

- Generelt har vi været efter en masse bosteder i forhold til sikkerhed og normeringer - også i forhold til at have de rette kompetencer til de rette opgaver, siger han.

- Det er ikke alle steder, man lever op til de krav, vi synes, man skulle.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her