Annonce
Politi og retsvæsen

Rigmand betalte ingen niqab-bøder foran Folketinget

Rachid Nekkaz, der har lovet at betale niqab-bøder, blev flyttet af politiet, mens han holdt politisk tale.

Ingen mødte op foran Folketinget for at give rigmanden, Rachid Nekkaz, niqab-bøder, som han har givet et løfte om at betale.

Han har opfordret til, at kvinder, der har fået bøde for at bære niqab, ville komme og give ham bøden, så ville han dække udgifterne, hvis bøden var givet under specielle omstændigheder.

Der kom dog ingen den lille times tid, hvor han holdt en politisk tale. Der var tungt medieopbud, tre politifolk og nogle politikere.

Nekkaz var klædt med et dansk og et algerisk flag om halsen, mens han holdt et gammelt billede af Lars Løkke Rasmussen og mujahedinere foran munden som tildækning.

Han havde taget plads på trappen op til Christiansborg, men han blev undervejs flyttet af politiet, der også var mødt op.

Undervejs sagde Nekkaz, at Lars Løkke Rasmussen (V) har finansieret terrorister, og mens han blev flyttet af politiet, råbte han:

- Your prime minister is a terrorist. (Jeres statsminister er en terrorist. red)

Nekkaz sagde, at Lars Løkke Rasmussen i 1988 støttede Taliban med 600.000 kroner til våben.

Ifølge Nekkaz pålagde terrorrister afghanske kvinder at gå med burka. Og i Afghanistan symboliserer burka kvindeundertrykkelse ifølge Nekkaz.

Han mener, at det er uacceptabelt, at Lars Løkke nu prøver at få "bedre samvittighed", ved at putte kvinder, der bærer burka, i fængsel.

Derudover forlangte han, at Lars Løkke Rasmussen skulle gå af som statsminister inden for en uge.

I modsat fald vil Nekkaz arbejde for, at få Lars Løkke Rasmussen stilles for en menneskeretsdomstol, og anklages for at finansiere og fremme terrorisme i Afghanistan.

Nekkaz siger, at han fremover vil komme til Danmark hver måned, så længe det er nødvendigt. Her vil han finansiere bøder for kvinder der efter eget valg bærer niqab.

Mere konkret er næste gang han besøger Danmark den 9.-10. oktober, lød det.

Nekkaz talte på fransk, mens hans kone, der er amerikaner, oversatte til engelsk bagefter.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Under det amerikanske slør
Mens Danmark indfører tildækningsforbud, er niqab og burka ikke på den politiske dagsorden i USA, til trods for en langt større muslimsk befolkning og hyppigere brug af ansigtsslør. Jyllands-Posten er taget til ”Philadelphias Mekka” for at undersøge, hvordan muslimske miljøer fungerer i nutidens USA, og hvorfor der ikke tales om tildækningsforbud i Trumps Amerika
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her