Annonce
Politi og retsvæsen

Landsret skal se på imams injuriesag mod tre politikere

Martin Henriksen, Naser Khader og Marcus Knuth kommer til at forsvare sig i Østre Landsret.

En injuriesag mod Martin Henriksen (DF), Naser Khader (K) og Marcus Knuth (V) skal nu vurderes af Østre Landsret.

Fordi sagen er principiel i forhold til politikernes ytringsfrihed i den offentlige debat, har Københavns Byret besluttet at henvise sagen til Østre Landsret, skriver Berlingske.dk.

Sagen er rejst af Sherin Khankan, der er leder af den sociale organisation Exitcirklen. Hun hævder, at de tre folketingspolitikere har spredt løgne om hende og kræver oprejsning i retssystemet.

Stævningen mod de tre mænd blev udtaget, efter at de tre politikere sidste år gjorde et mislykket forsøg på at få frataget Exitcirklen den økonomiske støtte, organisationen var blevet tildelt via satspuljemidlerne.

Henriksen, Khader og Knuth skrev en mail, hvori de advarede mod at støtte organisationen. Blandt andet skrev de, at Sherin Khankan er "kendt for ikke at ville afvise sharialov", og at hun skulle have forsvaret piskeslag som straf for utroskab. Khankan afviser beskyldningerne.

Berlingske skriver, at byretten har vurderet, at sagen har "væsentlig samfundsmæssig rækkevidde" for rammerne for den politiske ytringsfrihed.

Khankans advokat er Poul Hauch Fenger, og han er tilfreds med, at landsretten nu får sagen.

- Vi ser afgørelsen som en velkommen mulighed for, at vi i en tid, hvor tonen i den politiske debat er skarpere end måske nogensinde før, får et strafferetligt og menneskeretligt eftersyn af, hvor grænser går for den politiske ytringsfrihed, siger han til Berlingske.

Tidligere har Martin Henriksen omtalt sagsanlægget som latterligt, mens Marcus Knuth på Facebook har skrevet, at han ser frem til at forsvare sine synspunkter i retten.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her