Annonce
Politi og retsvæsen

Politiet om forbud mod Loyal to Familia: »Vi sender et signal om, at vi ikke vil tolerere den slags«

LTF's advokat har klaget over politiets afgørelse og kalder forbuddet for bekymrende.

Det administrative forbud træder i kraft i dag. Det betyder, at LTF ikke længere er tilladt, og at det er forbudt at tilhøre banden, lige som det også er forbudt at have tøj på med LTF-kendetegn. Foto: Scanpix Danmark Stf

Loyal to Familias medlemmer har vist sig så kriminelle, at det er sikrest at forbyde bandegrupperingen med øjeblikkelig virkning.

Sådan lyder det fra Københavns Politi og Rigspolitiet på en pressebriefing tirsdag formiddag.

»Vi mener ikke, at man kan vente, til domstolene har truffet en afgørelse,« siger chefanklager Ida Sørensen.

Det administrative forbud træder i kraft i dag. Det betyder, at LTF ikke længere er tilladt, og at det er forbudt at tilhøre banden, lige som det også er forbudt at have tøj på med LTF-kendetegn. Det vil også være forbudt at videreføre foreningen ved f.eks. at fortsætte banden under et nyt navn.

Politiet vil med manøvren helt fjerne LTF fra gadebilledet i Danmark og dermed forhåbentlig dæmme op for bandens tilstedeværelse i landet og minimere bandens indflydelse. Politiet har hertil fået nogle nye bestemmelser i straffeloven, som gør, at politiet ifølge Ida Sørensen har et »stærkere grundlag« til at forbyde grupperingen.

Hvad forbuddet vil betyde i praksis, vil politiet ikke konkretisere nærmere.

»Man kan forestille sig ret mange scenarier, og vi har udsendt en udførlig vejledning til politikredsene. Men det vil altid bero på en konkret politimæssig vurdering fra sag til sag, hvad der er forbudt,« siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter og tilføjer, at forbuddet handler om, at myndighederne sender et signal om, at man »ikke vil tolerere den slags«.

Strafferammen for en overtrædelse af forbuddet er op til to års fængsel.

Fakta: Hvem er Loyal To Familia?

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddelte i juni i år, at statens advokat havde samlet nok beviser til at rejse en sag mod Loyal to Familia. Sagen kan føre til, at LTF bliver permanent opløst og forbudt i Danmark. Det vil i så fald være første gang siden Anden Verdenskrig, at en forening bliver forbudt i Danmark.

Københavns Politis midlertidige forbud gælder, indtil denne sag er færdigbehandlet.

Justitsministeren har udtalt, at han ser sagen mod LTF som en »prøvesag«. Et forbud mod andre bander kan følge, hvis sagen vindes, siger han.

Det vil betyde at fællesskabet bliver stærkere i LTF, og at flere unge vil finde det “spændende” at være med.
Rosa Lund (Ø)
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen skriver på Twitter, at han er glad for, at der er kommet et forbud.

»Historisk dag med forbud mod LTF. Det har vi længe arbejdet for,« skriver han.

Enhedslistens retsordfører Rosa Lund er derimod meget skeptisk og mener, at forbuddet vil få den modsatte effekt.

»Det vil betyde at fællesskabet bliver stærkere i LTF, og at flere unge vil finde det “spændende” at være med. I Danmark forbyder vi ikke foreninger, men straffer, hvis der begås kriminelle handlinger,« skriver hun.

LTF's advokat Michael Juul Eriksen har klaget over afgørelsen til Rigsadvokaten og finder det bekymrende, at politiet kan tage beslutning om at forbyde en forening, uden at der forinden er faldet dom i en retssag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her