Annonce
Politi og retsvæsen

69-årig mand idømt fængsel og udvisning for momssvindel

En mand er ved Retten i Glostrup dømt for omfattende moms- og skattesvig. Han har anket dommen.

En 69-årig mand er blevet idømt to års fængsel og udvisning af Danmark for omfattende moms- og skattesvig. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Udvisningen lyder på 12 år. Derudover er den 69-årige, som har anket dommen, idømt en tillægsbøde på 4,1 millioner kroner.

- Sagen har været længe undervejs, da den er blevet behandlet af en række instanser undervejs, men jeg er ganske tilfreds med, at der nu er sat et foreløbigt og markant punktum, skriver specialanklager Helene Yde Herborg i meddelelsen.

Ifølge dommen har den dømte angivet for lidt i moms og har fået fradrag for fakturaer, der var falske.

- Fakturaerne fremstod, som om virksomheden havde anvendt tre underleverandører til at køre for sig.

- Fakturaerne var af både Skat, landsskatteretten og civilretten i Glostrup dømt til at være uden realitet, idet der blandt andet ikke var pengeoverførsler mellem virksomhederne eller overført pengebeløb mellem virksomhederne, der svarede til fakturabeløbene, står der i pressemeddelelsen.

Svindlen er udført via den 69-åriges transportfirma i Vallensbæk.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her