Annonce
Politi og retsvæsen

Tiltale mod 22-årig: Forsøgte at voldtage og dræbe naboen og havde samme planer for 16 andre

Sagen mod den 22-årige begynder i november ved Retten i Aalborg.

En 22-årig mand fra Aalborg havde angiveligt planer om at dræbe ikke færre end 17 personer. Det fremgår af tiltalen mod den unge mand, oplyser Østjyllands Politi.

Ifølge tiltalen forsøgte manden at voldtage og dræbe sin 24-årige nabo den 2. januar i år, da han kom ind i hendes lejlighed medbringende en økse, strips og maskering.

Kvinde kvalt med reb: Mand dømt til forvaring

Naboen blev slået, og den tiltalte tog kvælertag på hende så længe, at hun kortvarigt mistede bevidstheden. Han forsøgte efterfølgende at voldtage hende, mens han truede med at slå hende ihjel.

Kvinden havde held til at flygte fra sin lejlighed, og da politiet kort efter anholdt den 22-årige, fandt man i hans hjem en seddel med i alt 17 navngivne personer, som han ifølge tiltalen havde planlagt at voldtage og/eller dræbe.

En mand er blevet fængslet for drabsforsøg i Værløse

Blandt de navngivne personer var Nordjyllands Politis øverste chef, og sagen bliver således efterforsket af Østjyllands Politi, fordi Nordjyllands Politi er inhabil i sagen.

»Tiltalen omfatter yderst alvorlige forhold, og efterforskningen har været omsiggribende, særligt i relation til de digitale spor i sagen. Næste skridt bliver at få sagen ført i retten og få rettens afgørelse,« udtaler anklager Dorthe Lysgaard fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 22-årige er tiltalt for forsøg på manddrab og forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter. Derudover er han tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

Sagen indledes den 12. november ved i Retten i Aalborg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her