Annonce
Politi og retsvæsen

Partier: Defekte bremser bør koste klækkelige bøder

Bøderne skal skærpes for defekte bremser i busser og lastvogne, mener regeringen og Dansk Folkeparti.

Otte af 11 busser blev for nylig taget for fejl, da de skulle køre passagerer til musikfestivalen Smukfest ved Skanderborg.

Nu vil regeringspartierne anført af transportminister Ole Birk Olesen (LA) og Dansk Folkeparti skærpe bøder for busser, lastbiler og påhængskøretøjer med defekte bremser samt kritiske fejl på hjulophæng og styretøj.

- Sikkerheden skal være i orden, siger Ole Birk Olsen i en skriftlig kommentar.

- Og når det viser sig, at så mange busser kører rundt med alvorlige fejl på bremser, hjulophæng og styretøj, så fortæller det mig, at bøderne ikke er høje nok

Færdselsstyrelsen tjekker løbende køretøjerne, ligesom politiet sidste sommer undersøgte busser ved fodboldstævnet Dana Cup og senest var ude at tjekke busser ved Smukfest.

Ved Dana Cup blev adskillige busser fanget i politiets razziaer.

Ole Birk Olesen har bedt Færdselsstyrelsen se nærmere på kontrollen ved Smukfest. Det skal tjekkes, om der er behov for at skærpe kontrollen med synshallerne.

Nu koster defekte bremser chaufføren 1000-1500 kroner. Vognmanden må slippe mellem 1000 og 3000 kroner.

Partierne vil hæve bøderne til 5000 kroner for chaufføren og 10.000 kroner for ejeren. Hvis de gentagne gange bryder reglerne, så forhøjes bøden.

Det kræver, at færdselsloven skal ændres. Ændringen ventes at træde i kraft 1. juli 2019.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her