Annonce
Politi og retsvæsen

Kvindelig bilist blev ramt af Arriva-tog - kunne selv stige ud af bilen

Påkørslen har ført til aflysninger af tog ved Thisted.

Af endnu ukendte årsager kørte en kvindelig bilist fredag ud foran et tog ved en overskæring på Kappelstensvej midt i Thisted.

Bilen med kvinden blev skubbet henad sporet af Arriva-toget, men var efterfølgende selv i stand til at forlade køretøjet, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Hun blev dernæst kørt på sygehuset for at blive tjekket.

Efter dødsulykke: Politikere kræver svar fra Banedanmark

Arriva har på sin hjemmeside oplyst, at toget mellem Thisted og Snedsted er aflyst. I stedet er der blevet indsat busser, og det vides endnu ikke, hvornår togdriften kan genoptages.

Overskæringen forsynet med blink og klokker - men ikke bomme.

Der er tidligere sket påkørsler i overskæringen. En aften i 2014 mistede en 69-årig kvinde og en 68-årig mand fra Mors livet, da deres bil blev ramt af et tog på stedet. Det lykkedes togføreren at bremse efter ca. 100 meters kørsel, og bilen endte 15 meter fra kollisionsstedet.

Bomme langt sikrere end blinklys ved dødsoverskæringer

I en efterfølgende rapport kunne Havarikommissionen ikke fastslå, at der skulle have været fejl ved overkørslens signalblink. Også i 2005 og i 2013 blev bilister ramt af tog i stedet. Der skete dog ikke personskade i nogen af tilfældene.

Banedanmark, der har ansvar for overkørslen, oplyste i 2015 til Havarikommisionen, at der ikke var konkrete planer om at forbedre sikkerheden eller nedlægge overkørslerne, før signalprogrammet efter planen skal indføres på strækningen i 2020.

Her skal overkørslen sammen med to andre lærliggende overkørsler forsynes med såkaldte langbomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her