Annonce
Politi og retsvæsen

Pas på speederen: Politiet er på jagt efter fartsyndere i hele Europa

Det har været en god dag for ATK-fartkontrollen i Nordsjælland, melder politiet.

Trafikken er fælleseuropæisk og varer indtil søndag. Arkivfoto.

Man kan med fordel lette højre fod fra pedalen denne uge.

Politiet har mandag sat ind med en indsats mod hastighedsovertrædelser over hele landet. Det er en del af en fælleseuropæisk indsats.

Det er især på landevejene, der bliver kørt for stærkt, og det er også her, der sker flest alvorlige ulykker, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiet beklager fejl: Bilister fik fartbøder, selvom de ikke kørte for hurtigt

Det er kombinationen af modkørende og krydsende trafik og tilstedeværelsen af bløde trafikanter, der skaber de farlige situationer på landevejene.

»Hvert år bliver politiet kaldt ud til trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken,« siger Christian Berthelsen, fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Og trods politiets jævnlige indsatser på området er budskabet tilsyneladende ikke trængt ind hos alle trafikanter.

Oversigt: Her bliver de nye stærekasser placeret - to af dem er allerede blevet sat op

Mandag har Nordsjællands Politi efter eget udsagn fanget en »vanvidsbilist«, der kom kørende ad Nordre Strandvej i Helsingør i en byzone med 134 km/t. - det vil sige 84 km/t for meget i forhold til hastighedsbegrænsningen.

»Når sådan en vanvidsbilist bliver snuppet, har det været en virkelig god dag for ATK-fartkontrollen, for sådan nogle bilister skal vi ikke have i trafikken,« konstaterer politikredsen på Twitter.

Den igangværende indsats løber fra mandag og indtil den 12. august. Det er det fælleseuropæiske politisamarbejde på færdselsområdet, der går under navnet Tispol, som står bag indsatsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her