Annonce
Politi og retsvæsen

36-årig mand anholdt i Kroatien og sigtet i »usædvanligt stor sag« om danske hjemmerøverier

Seks personer er sigtet i sagen.

Der var blevet udstedt en international retsanmodning for at finde ham, og nu er det lykkedes.

En 36-årig kroatisk statsborger er blevet anholdt i sit hjemland og siden afhentet af Sydøstjyllands Politi, oplyser politiet.

Manden er én af seks personer, der er blevet sigtet for blandt andet 26 hjemmerøverier, 10 indbrud og 10 kvalificerede frihedsberøvelser, der er blevet begået på Sjælland og i Sydøstjylland.

»Endnu en gang kan vi konstatere at det internationale politisamarbejde fungerer upåklageligt. Det gode samarbejde forhindrer, at gerningsmænd eller mistænkte kan gemme sig i deres hjemlande for at undgå straf«, siger politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

De seks personer er blevet sigtet for i alt 165 forskellige lovovertrædelser, og politiet kalder det en »usædvanligt stor sag«.

»Vores omfattende efterforskningsmæssige samarbejde med de involverede politikredse giver os løbende et mere og mere klart billede af de mange grove kriminelle forhold, som vi mistænker de seks sigtede personer for. Der udestår stadig et efterforskningsmæssigt arbejde, men vi forventer, at vi i løbet af de næste måneder kan aflevere sagen til anklagemyndigheden«, siger Kim Kliver.

Hjemmerøverierne blev begået fra november 2016 og et år frem.

Ved hjemmerøverierne er de sigtede personer sluppet afsted med smykker, penge og personlige effekter til en samlet værdi af mindst 1,5 millioner kroner, skriver politiet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her