Annonce
Politi og retsvæsen

Politiet med opsang til bilister: Ordet skal tages bogstaveligt – nødsporet er til nødsituationer

Bilister, der uberettiget opholder sig i nødsporene på motorvejene, er ikke bare til fare for dem selv, men også deres medtrafikanter, påpeges det.

Ulovlig kørsel eller standsning i nødsporet giver et klip i kørekortet og en bøde på 2.000 kr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Det sker desværre med jævne mellemrum, at trafikken på motorvejen går i stå, fordi der er sket en trafikulykke.

Oftest er det uvist for bilisterne, hvor lang tid de skal holde stille. Og for nogle kan den uvished kombineret med utålmodighed resultere i uhensigtsmæssige manøvrer.

»Det store flertal af bilister accepterer uden tøven situationens alvor. De indstiller sig på, at politi og redningsfolk skal køre i nødsporet for at komme hurtigt frem til ulykken, og at de har brug for tid at hjælpe de forulykkede og gøre motorvejen køreklar igen,« lyder det fra politiet i et opslag på Facebook, der fortsætter:

»Men vi oplever med jævne mellemrum unødvendig kørsel og ophold i nødsporet.«

Ifølge politiet benyttede flere bilister for tre uger siden eksempelvis nødsporet til at kante sig forbi en trafikuykke på Holbækmotorvejen, hvor en motorcyklist omkom.

Trængslen på danske veje stiger markant - og det fortsætter

Derudover er det politiets erfaring, at bilister bruger nødsporet til at tale i telefon, besørge eller sågar sætte medpassagerer af.

»Alle disse bilister overtræder loven og er til fare for dem selv og deres medbilister. Det er nemlig kun lovligt at køre og opholde sig i nødsporet, hvis bilen er i stykker, eller hvis det står skrevet på færdselstavler ved for eksempel vejarbejde,« påpeger politiet.

Opslaget skal ses som en opsang til de danske bilister. Og budskabet er klart: »Ordet skal tages bogstaveligt – nødsporet er til nødsituationer.«

Personer, som ulovligt kører eller standser i et nødspor, kan få et klip i kørekortet samt en bøde på 2.000 kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her