Annonce
Politi og retsvæsen

To mænd idømt fængsel for uagtsomt manddrab og ulovlig våbenbesiddelse: Affyrede skud mod »fælles ven«

En 28-årig mand blev idømt tre år og ni måneders ubetinget fængsel, mens en 21-årige blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel.

Onsdag blev to mænd fra Brøndby idømt fængselsstraffe for uagtsomt manddrab på en 21-årig mand, for ulovlig våbenbesiddelse og for at skaffe den anvendte revolver af vejen. 

Det afgjorde retten i Glostrup onsdag, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Mændene blev varetægtsfængslet i oktober og november, efter en fælles ven - en 21-årig mand fra Brøndby - døde efter at være blevet skudt i brystet med en revolver.

Det skete i en lejlighed i Kirkebjerg Søpark i Brøndby den 5. oktober 2017.

Den ene tiltalte – en 28-årig mand – blev dømt for at forvolde vennens død med skuddet under særligt skærpende omstændigheder.

Både anklagemyndigheden og retten vurderede, at det »skete ved et uheld« og derfor ikke som en forsætlig handling.

Han blev idømt tre år og ni måneders ubetinget fængsel.

Politiet anholder mand for skuddrab på Lolland

Den anden tiltalte – en 21-årig mand – blev dømt for at bortskaffe revolveren, som han efterfølgende smed på Vestvolden i Brøndby Kommune.

Han blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel. Begge er fortsat varetægtsfængslede efter dommen.

Politiet oplyser, at det ikke har været muligt at klarlægge de nærmere omstændigheder ved skudafgivelsen, da »retten i sin dom afviste blandt andet den tiltaltes forklaring som utroværdig.«

Begge mænd blev dømt for at have besiddet revolveren - produceret af Smith & Wesson - under særligt skærpende omstændigheder.

»Hvis man håndterer den type farlige ulovlige våben med risiko for, at andre kommer til skade, må man forvente en særdeles hård straf, selvom det ikke sker med vilje,« siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

De dømte overvejer nu, om de skal anke dommen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her