Annonce
Politi og retsvæsen

Første gang: Nørrebro-imam tiltales for at bifalde drab på jøder

Anklagemyndigheden rejser for første gang tiltale efter en bestemmelse i straffeloven, som blev indført i 2017.

Moskeen i Heimdalsgade på Nørrebro lagde selv lagt en video af prædikenen 31. marts ud på nettet. I prædikenen citerer imamen en islamisk hadith, hvor drab på jøder nævnes. Foto: Skærmdump fra menri.org

Ordene faldt i marts 2017 i en moské på Nørrebro i København. Her sagde imamen bl.a.:

»Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ”O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham”.«

Dette er imamen tiltalt for

Imamen er tiltal for at sige følgende:

»Et kalifat, der bringer med sig alt det gode, retledning, retfærdighed og barmhjertighed. Himlen vil lade hvert enkelt dråbe falde, og jorden vil lade hvert enkelt plante gro som udtryk for Guds tilfredshed over den kommende stat, den retledede kalifats stat, der vil reparere, hvad Vesten har korrumperet.

Og fra denne muslimske nation vil der med Guds tilladelse rejse sig et kalifat, der indfører Guds Sharia og genopliver Guds budbringers sædvane, og som udfører Jihad for Guds sag, og forener den muslimske nation efter opløsning og disintegration, og som befrier Al-Aqsa moskeen fra zionisternes afskum, således at udsagnet fra Guds budbringer, fred være med ham, kan realiseres: ’Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ’O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig , så kom og dræb ham’’.

Så vil den retledende stat blive realiseret, som vil indføre Guds Sharia og forene Guds tilbedere og rejse denne her nation, og udføre Jihad mod dens fjender, og befri Jerusalem, og rive den jødiske entitet op med rødderne, denne kolonialistiske korstogsbase.«

Anklages for opfordring til jødedrab: Se den omdiskuterede prædiken fra dansk moské

Og tilsyneladende fandt man ikke noget problem i disse ord, for moskéen optog talen og lagde den ud på Facebook og Youtube. Men nu rejser anklagemyndigheden tiltale mod imamen for at bifalde drab på jøder. Det oplyser man i en pressemeddelelse.

»Det er tale om grove udtalelser, og jeg mener, at det er helt rigtigt, at retten nu får lejlighed til at vurdere sagen,« udtaler vicestatsadvokat Eva Rønne fra Rigsadvokaten.

Prædiken om jødedrab bringer igen-igen kontroversiel Nørrebro-moské i søgelyset

Det er første gang, at anklagemyndigheden rejser tiltale efter straffelovens paragraf 136, stk. 3, som blev indført den 1. januar 2017. Efter bestemmelsen straffes den, der som led i religiøs oplæring udtrykkeligt billiger visse strafbare handlinger.

»Det har altid været ulovligt at bifalde drab på en befolkningsgruppe, men det er nyt, at vi nu har en bestemmelse målrettet hadprædikanter, som kan give op til tre års fængsel,« lyder det fra vicestatsadvokat Eva Rønne.

Hun understreger, at det er lovligt at citere religiøse skrifter som Koranen og Bibelen, men strafbart, hvis eksempelvis drab på en befolkningsgruppe bliver bifaldet, og at den religiøse forkynder samtidig gør ordene til sine egne.

Juraprofessor: Imams jødeudsagn er strafbart

Imamen er også tiltalt for racisme.

Straffesagen skal føres ved Københavns Byret som en domsmandssag, men er endnu ikke berammet.

Det var Det Jødiske Samfund, som valgte at politianmelde imamen efter dennes prædiken i moskéen i Heimdalsgade i København. Dengang sagde professor i koranstudier ved Københavns Universitet Thomas Hoffmanns til Jyllands-Posten, at sagen var alvorlig, fordi imamen blandede ældgamle tekster med den aktuelle politiske situation:

»Jeg kan sådan set godt forstå, at Det Jødiske Samfund har meldt det til politiet, for det minder meget om løbeseddelssagen fra 2002, hvor Hizb ut-Tahrir havde samlet uddrag fra Koranen og koblet det til den aktuelle situation; zionismen, Israel og Jerusalem.«

Nørrebro-moskéen har fundet vej til medierne adskillige gange og er blevet sat i forbindelse med rabiate muslimer og hadprædikanter.

Moskéen har tætte bånd til den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir og flere af hovedpersonerne fra de senere års terrorsager er kommet på adressen. Det gælder for eksempel boghandleren fra Brønshøj, Said Mansour, og Lars Hedegaards formodede attentatmand, Basil Hassan, som menes dræbt i Syrien.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Smid trusserne, Dansk Folkeparti
Hanne Bess Boelsbjerg
DF mener åbenbart, at Danmark er en klub, som man kun kan melde sig ind i, hvis ikke man skilter med at have et religiøst tilhørsforhold.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her