Politi og retsvæsen

Markant mindre kriminalitet på årets Roskilde Festival

Antallet af anmeldte forbrydelser på Roskilde Festival er dykket mærkbart. Det viser foreløbige tal.

Mængden af kriminalitet er faldet drastisk på årets Roskilde Festival, viser de foreløbige tal fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Det gælder næsten alle typer kriminalitet fra tyverier til vold ifølge politiets foreløbige opgørelse, der har målt antallet af anmeldelser frem til klokken 13 lørdag.

- Vi har færre voldtægter, færre tilfælde af vold, færre tyverier og færre brud på loven om euforiserende stoffer. Det er vi selvfølgeligt rigtig godt tilfreds med.

- For nogle områder er det meget små tal, vi arbejder med, så der bliver forskellen hurtigt stor og kan hurtigt ændre sig. Men antallet af tyverier er faldet meget markant, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.

Der er da også tale om markante fald. Antallet af anmeldte tyverier fra campingpladser er eksempelvis faldet fra 482 i 2017 til 172. Antallet af anmeldelser om tyverier fra tasker er dykket til 26 fra 309 sidste år.

For brud på loven om euforiserende stoffer er faldet mindre, men dog mærkbart fra 564 til 409.

Anmeldte voldtægter er dykket fra seks i 2017 til to i år, mens antallet af blufærdighedskrænkelser er faldet fra 61 til syv.

60 af de 61 anmeldelser i 2017 var dog rettet mod den samme person, der med et skjult kamera optog kvinder i smug.

Hvis man ser på antallet af anholdte, er det dog steget. Indtil nu er 59 anholdt på årets festival, mens det tal for hele festivalen i 2017 var 56.

- Tallene kan sagtens ændre sig. Festivalen er ikke slut, så vi skal ikke glæde os for tidligt. Og ting som tyverier bliver ofte opdaget, når folk kommer hjem, siger Carsten Andersen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Om temaet

Følg med Jyllands-Posten til Nordeuropas største musikfestival og få stemningsreportager, nyheder og anmeldelser af de store koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her