Politi og retsvæsen

Treårig dreng set alene på festival fik politiet til at gribe ind

Politiet blev kontaktet af bekymrede gæster, der havde set drengens far spirituspåvirket.

Midt- og Vestsjællands Politi fik fredag morgen en bekymret henvendelse fra Roskilde Festivals opsøgende team, fordi en lille dreng tilsyneladende havde været alene i et campingområde.

Den 3,5 år gamle dreng havde ifølge andre festivaldeltagere været på egen hånd, mens hans 47-årige far var blevet set spirituspåvirket.

Oven på anmeldelsen fandt politiet og det opsøgende team frem til faren, og fik ham overbevist om, at »det nok var bedst for drengen, at han fik et andet opholdssted end på festivalen«, skriver politikredsen i sin døgnrapport.

Falsk politibetjent klippede armbånd over på Roskilde Festival - nu har han meldt sig selv

Drengen blev derefter anbragt i trygge rammer på festivalen, mens han ventede på at blive afhentet af sin familie.

Politiet har derpå valgt at skrive en socialrapport, som senere vil blive overgivet til de sociale myndigheder i familiens jyske hjemkommune, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfra vil det være op til kommunen at vurdere, hvordan der skal følges op på sagen. Hos politiet har man i skrivende stund ikke flere kommentarer til episoden.

Roskilde Festival har en nedre aldersgrænse på 15 år ved billetsalg til mindreårige deltagere uden voksent selskab.

Det er dog tilladt at tage yngre børn med på festivalen, der sælger børnebilletter til 10 til 14-årige, mens børn under 10 år kommer gratis ind i følgeskab med voksne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med Jyllands-Posten til Nordeuropas største musikfestival og få stemningsreportager, nyheder og anmeldelser af de store koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her