Annonce
Politi og retsvæsen

Ni anmeldelser og fire sigtelser: Kun få overtrædelser af afbrændingsforbud på sankthans

Tre ud af fire sigtelser for overtrædelser af afbrændingsforbuddet blev rejst af Midt- og Vestsjællands Politi.

Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Landets politikredse melder om kun få problemer med overtrædelse af afbrændingsforbuddet i forbindelse med sankthans aften.

I hele landet var der i går ni anmeldelser om ulovlige sankthansbål, men kun i fire sager har politiet rejst sigtelse for overtrædelse af beredskabsloven, der kan give en bødestraf på 5.000 kr.

De fleste sigtelser blev rejst af Midt- og Vestsjællands Politi, der stod for tre ud af fire anmeldelser.

»Vi har haft tre sager, hvor personer er blevet sigtet for at overtræde beredskabsloven. Der var et bål i Køge, hvor man havde antændt et sankthansbål, og hvor man har sigtet en person for overtrædelse af beredskabslovgivningen, samme skete på Stevns og den sidste sigtelse blev rejst i Roskilde. Alle har erkendt sig skyldige overtrædelse af afbrændingsforbuddet,« fortæller vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Olesen.

Den sidste sigtelse blev rejst af Københavns Politi i Valby.

»Vi har fået tre anmeldelser. To viste sig at være små bål i bålfade, og det må man godt. Den sidste anmeldelse omhandlede et bål i Valbyparken, hvor fem unge havde fået startet et sankthansbål med to meter høje flammer. Her har vi rejst sigtelse for ikke at overholde afbrændingsforbuddet,« fortæller vagchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer.  

Desuden var der en anmeldelse i Glostrup, »men bålet var så lille, at der ikke blev givet nogen bøde,« fortæller Lars Guldborg, der er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.   

Fakta: Her er det forbudt at tænde bål

Danskerne har generelt været gode til at overholde afbrændingsforbuddet, oplyser landets politikredse. Der var således ingen anmeldelser om ulovlige sankthansbål hos hverken Nordsjællands Politi eller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På Fyn er det også gået meget »gelinde« fortæller vagtchefen hos Fyns Politi, Thomas Bendtsen

»Vi har haft to anmeldelser om bål. Den ene var en gruppe udenlandske kvinder, som ikke var klar over afbrændingsforbuddet, så der hjalp vi dem bare med at slukke ilden. Det anden var et lille bål, der var startet af en gruppe unge mennesker. Her kunne man ikke løfte bevisbyrden for hvem, som havde startet bålet, så der blev ikke rejst sigtelse her,« siger han.

Fem gode råd: Sådan holder du en brandsikker sankthans, hvis kommunen tillader det

Og helt fredelig var det også i Østjyllands Politikreds.»To anmeldelser, ingen bøder. Folk har været gode til at overholde forbuddet,« siger vagtchefen, Thomas Enge.

48 kommuner ud af landets 98 havde afbrændingsforbud i forbindelse med sankthansaften. Et forbud der forsat er gældende.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her