Annonce
Politi og retsvæsen

Mand fængslet for trusler mod politiet og Inger Støjberg

En 59-årig mand truede ifølge politiet med at dræbe Inger Støjberg, hvis grænsekontrollen ikke bliver ophævet.

En 59-årig mand er i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage, sigtet for dødstrusler mod både politifolk og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Manden, der er svensk statsborger, er tilsyneladende stærkt utilfreds med den danske grænsekontrol.

I hvert fald mener politiet, at han står bag fire mails, hvor der bliver truet med, at mange danskere, politifolk og Inger Støjberg vil blive slået ihjel, hvis grænsekontrollen ikke ophæves.

- Fjern grænsekontrollen nu ellers kommer pæredanskere til at dø – inkl. Danske politimænd, hed det i en mail til Udlændinge og Integrationsministeriet 17. april.

Politiet har anholdt en person for at true Inger Støjberg

- Du Inger Støjberg og dit kriminelle gang fortjener bare at dø, og døden skal komme hurtigere til dig end du tror - så jo hurtigere du fjerner grænsekontrollen igen, jo flere dage får du "måske" stadigvæk være i livet, lød det senere i samme mail.

Mailen og de øvrige tre mails indeholder lignende trusler - nogle på engelsk andre på noget gebrokkent dansk eller en blanding af de to, og i én mail lufter personen bag muligheden for at sprænge Hadsten og Inger Støjberg i luften.

Den 59-årige, der blev anholdt onsdag aften, er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 113, stykke to, der handler om at true eller angribe eksempelvis politikere eller kongelige.

I grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig, men da retsmødet foregik for lukkede døre, er det ikke muligt at få oplyst, hvad han i øvrigt har forklaret.

Inger Støjberg har ingen kommentarer til sagen, men skrev tidligere torsdag til TV2:

- Jeg har ingen kommentar til den konkrete sag, men vi har et ufatteligt dygtigt politi og efterretningstjeneste i Danmark, og det er jeg taknemmelig over.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her