Politi og retsvæsen

Holger K.: Det tyder på en syg kultur i politiet

Tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) har aldrig hørt om politiets instruks om at skærme kinesiske toppolitikere fra demonstratraner

Underligt. Mærkeligt. Uhyggeligt.

Tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), som sad på posten i en kort periode i vinteren 2013-2014, føler sig utilpas til mode over de nye oplysninger i Tibet-sagen, som tyder på, at politiet arbejdede efter en hemmelig instruks om at holde demonstranter væk i forbindelse med officielle kinesiske besøg i Danmark helt tilbage fra 1995.

-Det undrer mig meget, at det kommer frem nu. Det er stærkt ubehageligt, at man i politiet har arbejdet stik mod den grundlovssikrede rettighed til at ytre sig i Danmark. Jeg har aldrig i min tid som udenrigsminister stødt på oplysninger, der kunne tyde i den retning, siger den tidligere udenrigsminister, som ikke vil gå i dybden med sine holdninger til Tibet-sagen, fordi han selv har været indkaldt i Tibetkommissionen.

Så langt vil SF’eren dog gerne gå, at de nye oplysninger er stærkt ubehagelige i et demokrati.

-Det tyder på en syg kultur i politiet, hvor man agerer på egen hånd. Det er nødvendigt at komme helt til bunds i denne dag, siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her