Politi og retsvæsen

Politiet advarer om falske festivalbilletter

Midt- og Vestsjællands Politi giver tre gode råd til, hvordan du kan undgå at blive snydt, når du køber festivalbilletter af privatpersoner.

Partoutbilletter til eksempelvis Roskilde Festival er i øjeblikket i høj kurs. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

I år kunne Smukfest og Roskilde Festival melde udsolgt af partoutbilletter på rekordtid.

Således gik der eksempelvis blot halvanden time, fra Smukfest havde sat sine billetter til salg, før der blev meldt alt udsolgt af de i alt 28.000 partoutbilletter.

Hvis du sidder tilbage og ikke nåede at få fat i en af de attraktive billetter, men stadig gerne vil på en eller flere af de store festivaller, bør du være varsom, når du leder efter billetter.

S: Ministre må ind i kampen mod grådige billethajer

Der bliver nemlig solgt adskillige falske billetter, advarer Midt- og Vestsjællands Politi.

»Hvert år møder mange glade og feststemte borgere op til landets udsolgte koncerter og festivaler, blot for at konstatere at deres billet er ugyldig. Typisk fordi de har købt billetten af privatperson, der har videresolgt den samme billet flere gange,« lyder det fra politikredsen i en pressemeddelelse.

I øjeblikket har man hos politiet registreret flere sager om billetsalg, hvor sælgeren har modtaget pengene, men køberen aldrig har fået billetten, som pågældende har betalt for.

Vær påpasselig inden du køber festivalbilletter privat

Personer, der er på jagt efter billetter til udsolgte festivaller, gør derfor klogt i at følge tre gode råd, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

  • Sørg for, at der er samme navn på billetten, Mobile Pay-kontoen og på den person, som du skriver med online (f.eks. på Facebook eller DBA).
  • Undgå at lave et opslag, hvor du søger billetter f.eks. på festival-siden på Facebook. Så gør du dig nemlig synlig og sårbar overfor potentielle svindlere. Tag i stedet direkte kontakt til sælger og bed om et fysisk møde.
  • Roskilde Festival eller anden billetudbyder tilbyder hjælp til at overdrage billetter mellem private borgere. Det er den sikreste måde at handle en billet til udsolgte arrangementer – både for køber og sælger.
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med Jyllands-Posten til Nordeuropas største musikfestival og få stemningsreportager, nyheder og anmeldelser af de store koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her