Annonce
Politi og retsvæsen

Politiet advarer mod at købe udenlandske knive over nettet

Lad være med at importere knive fra udlandet, lyder det fra politiet, som lige nu oplever mange beslaglæggelser af ulovlige knive.

Halsknive kan bæres om halsen og skjules under tøjet. Foto: Syd- og Sønderjyllands

Tænk dig om en ekstra gang, hvis du overvejer at bestille en kniv hjem fra udlandet over nettet.

I hele landet oplever politiet i øjeblikket, at der beslaglægges »en del« knive, som folk ulovligt forsøger at importere til Danmark via nettet.

Skat opfanger en del af forsendelserne blandt andet i lufthavne, og når en pakke med en ulovlig kniv dukker op, bliver modtageren kontaktet.

Køberen kan så se frem til en sigtelse for at have overtrådt våbenloven.

»Vi tror på, at mange unge ikke lige tænker over, at de overtræder våbenloven, når de bestiller knive fra udlandet via internettet,« siger politikommissær Peter G. Kirkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Opfordringen er klokkeklar:

»Vi skal på det kraftigste advare imod det, da det er ulovligt, og så er det ærgerligt at få en plet på straffeattesten,« siger han.

Alene i Midt- og Vestsjællands politikreds har politiet i år haft 45 sager med springknive og 89 sager med halsknive, som er små knive beregnet til at bære i en tynd kæde eller snor om halsen, skjult under tøjet.

Det er også blevet til én kastekniv og fire sager om de næsten papirstynde kreditkortknive.

Politiet advarer mod import af ulovlige knive kendt fra "Counter-Strike"

Så sent som i forrige uge kom Syd- og Sønderjyllands Politi med en lignende advarsel. Det er særligt yngre mænd, der bestiller knivene, som blandt andet er kendt fra computerspillet Counter-Strike.

»De vil så gerne have kniven i virkeligheden uden at drømme om at tage den med i det offentlige rum. Og de er slet ikke klar over, at man kan blive straffet for blot at have anskaffet våbnet,« sagde politikommisær Torben Kloster fra Syd- og Sønderjyllands Politi dengang.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her