Annonce
Politi og retsvæsen

Forsvarsadvokat har fået bøde for forsøg på klientfiskeri

Københavns Byret er enig med Advokatnævnet i, at en forsvarsadvokat skal betale 60.000 kroner i bøde.

Forsvarsadvokat Erbil Kaya slipper ikke for at betale 60.000 kroner i bøde, fordi han har forsøgt at overtage en klient, som allerede havde en anden forsvarer.

Det fremgår af en afgørelse ved Københavns Byret torsdag.

I foråret 2017 tildelte Advokatnævnet Kaya bøden. Han valgte derfor at gå rettens vej for at få sit navn renset, men byretten er enig med nævnet.

Hvis man har behov for en advokat, står det en frit for at udskifte løbende, men i dette tilfælde mener retten ikke, at den pågældende klient har ytret et ønske om at skifte.

I denne sag, der nu koster Erbil Kaya en bøde på 60.000 kroner, havde den tiltalte i sagen allerede en advokat.

Erbil Kaya repræsenterede dog tiltalte i en anden sag, og Advokatnævnet mener, at han forsøgte at overtale klienten til at repræsentere klienten i denne sag også.

Men Kaya hævder, at den tiltalte selv anmodede om også at få Kaya i denne sag.

Da Advokatnævnet tildelte Kaya bøden, udtalte han følgende til Radio24syv:

- Jeg er chokeret over nævnets afgørelse, da den hviler på et faktuelt urigtigt grundlag. Sagen vil snarest blive indbragt for retten, så der kan være bevisførelse om forløbet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her