Annonce
Politi og retsvæsen

Helikopterpiloter blev blændet af teenagers lyspen

Den 16-årige dreng slap med en reprimnde fra politiet.

Forsvaret har døgnet rundt tre redningshelikoptere på vagt i Danmark. De er alle indrettet som en slags flyvende skadestue. Arkivfoto: Claus Bonnerup/Polfoto

Under en flyvetur over Aabybro i Nordjylland blev to piloter fra forsvarets redningshelikopter tirsdag kortvarigt blændet.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Blændingen skyldtes dog ikke solens stråler, men derimod en 16-årig dreng, som var ude at lege med sin laserpen.

Ifølge politiet lyste drengen op på helikopteren med det grønne laserlys, da han spottede den over sig.

65-årig blændede fly i Kastrup med laser

Piloterne kunne give politiet en ret præcis beskrivelse af det sted, hvor de mente, at laserlyset kom fra, og en patrulje blev derfor sendt til stedet.

Her fandt man den 16-årige dreng med en laserpen på sig.

De to piloter var ikke i fare i den pågældende situation, men der kan opstå farlige situationer med laserlys - eksempelvis hvis det rammer i forbindelse med en indflyvning.

»Så kan piloterne ikke se noget i nogle sekunder. Det kan være fatalt,« oplyser vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi til Nordjyske.

Ung mand er anholdt for at blænde lokofører med laserlys

Den 16-årige dreng slap for at blive sigtet, men fik i stedet en reprimande samt en påmindelse om, hvor galt det kunne være gået.

»Kraftige laserpenne er ikke et legetøj. Pas på,« påpeger Nordjyllands Politi i den seneste døgnrapport.

Der har været andre og mere alvorlige episoder med laserlys.

For et par år siden måtte et fly mod New York returnere til London. En af piloterne følte sig dårlig, efter at der fra jorden var blevet rettet en laserstråle mod flyet.

Den civile britiske lufthavnsmyndighed oplyste i den forbindelse, at over 1.300 af den slags hændelser blev indrapporteret hvert år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her