Annonce
Politi og retsvæsen

Soldat har fået bøde på 6.500 kr. for vådeskud ved synagoge

En betjent blev i maj ramt af et vådeskud ved synagogen i København. Sagen er nu afsluttet med en bøde.

En soldat har fået en bøde på 6500 kroner, efter at en politibetjent i maj blev ramt af et vådeskud ved synagogen i Krystalgade i København.

Det oplyser auditør Claus Risbjerg fra Forsvarets Auditørkorps.

- Vi lægger til grund, at der er tale om en utilsigtet skudafgivelse. Det er et hændeligt uheld, siger han.

Soldaten har valgt at modtage bøden. Sagen skal derfor ikke for retten. Bøden får han for uagtsomt legemsbeskadigelse og overtrædelse af militærlovens bestemmelse om grov pligtforsømmelse.

Episoden skete 5. maj i vagtstuen ved synagogen, som soldater og betjente bevogter. Betjenten blev ramt i armen af et skud og var hverken i livsfare eller i kritisk tilstand efter skuddet.

Forsvarets Auditørkorps har i sin efterforskning kunne konstatere, at militærriflen ikke var sikret.

- Aftrækkeren er på en måde blevet påvirket. Det har ikke været tilsigtet, for han har befundet sig i et vagtlokale, hvor der selvfølgelig ikke skal skydes. Fingeren skal ikke være på aftrækkeren, men det kan være noget andet, som har hængt fast i aftrækkeren.

- Skuddet går af, fordi våbnet ikke var sikret. Soldaten mener, at den var sikret, men det kan vi konstatere, at den ikke var. Våbnet er blevet undersøgt efterfølgende af våbenteknikere. Der er ikke tale om en funktionsfejl på våbnet, siger Claus Risbjerg.

Han oplyser, at det i efterforskningen er kommet frem, at der blev affyret to skud.

Det er Forsvarets Personalestyrelse, der tager stilling til, om sagen skal have konsekvenser for soldatens ansættelse.

Styrelsen oplyser, at den ikke kan sige noget om den konkrete sag ansættelsesretligt. Dog oplyser styrelsen, at soldaten fortsat er ansat ved Forsvaret.

Betjente har siden september sidste år haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen. Soldaterne undervises i omkring to uger, inden de er klar til at aflaste politiet med bevogtningen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her