Annonce
Politi og retsvæsen

Politi efterforsker voldtægt i østjysk fængsel

Det er meget usædvanligt, at der sker en anmeldelse af en voldtægt i et dansk fængsel, skriver DR Nyheder.

En kvindelig indsat i det lukkede Enner Mark Fængsel i Horsens i Østjylland har anmeldt en voldtægt begået af en anden indsat.

Anmeldelsen kom i sidste uge, og politiet efterforsker nu sagen. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi over for DR Nyheder.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse om voldtægt i fængslet i Enner Mark, siger Ulla Kaspersen kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi.

DR Nyheder citerer flere anonyme kilder for, at voldtægten ifølge kvinden er sket under cellefællesskab med en mandlig indsat.

Kriminalforsorgens presseafdeling bekræfter over for Ritzau, at der er sket en anmeldelse af voldtægt.

Kriminalforsorgen ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere og kan derfor hverken be- eller afkræfte DR Nyheders oplysninger.

Det er meget usædvanligt, at der sker en anmeldelse af en voldtægt i et dansk fængsel. Derfor bør hændelsen føre til en grundig undersøgelse af, hvordan det kan ske, mener Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

- Den her anmeldelse kommer bag på mig. Jeg troede ikke, at man længere placerede mænd og kvinder i samme celle. Og slet ikke i et lukket fængsel.

- Det er jo netop for at beskytte kvinderne, at man fra politisk side har haft et ønske om at oprette kvindefængsler, siger Kim Østerbye til Ritzau.

I november sidste år indgik regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet en aftale om at etablere landets første kvindefængsel.

Fængslet, der åbner i 2020, skal etableres i det nuværende Jyderup Fængsel.

Kvinder udgør cirka seks procent af de indsatte i fængsler og arresthuse.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
Ole Henriksen: At holde orden er en del af min succes
Ole Henriksen er inkarneret ordensmenneske og mener, at orden er en af forudsætningerne for, at det er gået ham så godt i livet. Læs hans forklaring under min ordens-studietur i hver en krog af hans Hollywood-villa. 
Se flere
Vandmiljøet er en tikkende bombe
Hele Danmarks vandmiljø må være en giftig og muligvis kræftfremkaldende pløresuppe. Men vi får ikke klar besked, bl.a. fordi man benytter sig af selective news i miljødebatten. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her